fredag 5 november 2010

Förtal och dumskallarnas sammansvärjning

Naturligtvis kommer inte kungen att stämma förlaget, som har gett ut en skandalbok. Det går inte. En enskild människa har ingen som helst möjlighet att vinna ett sådant mål i Sverige. Inte ens som kung.

I vårt land är det mycket lätt att förtala människor. Vår yttrandefrihet gör helt enkelt att detta kan pågå under lång tid.

Kungen är här i samma situation, som alla enskilda människor, som blir utsatta för sådant i den nya tidens nätverk. Det går inte att komma åt detta.

Det enda vettiga är att gå vidare i livet. Och tiga ihjäl det hela.

Det är först ifall en tidning får nog, som den kan gå in och stämma. Då finns resurserna och de pengar som behövs.

Kungen är en klok man, som har varit med förr. Och han vet att det inte lönar sig att gå vidare med detta.

Hans position gör också att detta kommer att glömmas bort. Vi kan inte som land låta vår statschef förtalas hur mycket som helst.

Det blir i så fall till en dumskallarnas sammansvärjning och faller tillbaka på oss som folk.

11 kommentarer:

 1. Grodorna och deras kungar...

  SvaraRadera
 2. gotiska klubben: vilka grodor då? Tänker du på Grodprinsen?

  SvaraRadera
 3. Om han är smart gör han som Littorin. Tiger. Då vet inte drevet hur dom ska förhålla sig. Det blir platt fall.

  SvaraRadera
 4. Parnassen: Helt rätt. Dom halkar och faller i sina egna spyor.

  SvaraRadera
 5. Tycker mest synd om familjen Westling som gift in sig i denna familj och blivit indragna i avslöjandet om hur det går till i dekadenta överklasskretsar. Smutsen stänker givetvis mest på dem. Borgarklassen vet däremot att den inte är så charmig och därför undviker den indiskretioner.

  SvaraRadera
 6. Purusha: Dom är inte ett dugg lessna för detta. Tro mig. Daniel är hur lycklig som helst. Den här sortens "dekadens" försiggår på vartenda kräftkalas eller festande, som Svenssons har. Charmigt att kungen är mänskligt, omänskligt att han inte får vara det.

  Och rykten har vi som sagt hört i decennier. Allt som ryktas om behöver inte beskrivas i en bok. Och kungen är klokare än en bok, som kommenterade det så där lite infamt, men det begrep inte journalisterna.

  SvaraRadera
 7. Nåja, det förekommer nog i inte så mycket lössläppta damer på kräftskivorna i Ockelbo. Möjligen då på en och annan svensexa, men inte det slags festande på herrklubbar med inhyrda damer tillsammans med Noppe & Co. Att Daniel skulle vara lycklig åt detta är jag inte så säker på. Men visst han har lärt sig borgarklassens diskreta charm vid det här laget och vi kommer säkert inte mötas av annat än en leende prins Daniel framöver.

  SvaraRadera
 8. Tro vad du vill Purusha. Familjen och släkten vet vad dom vet. Gläd dig åt att Aftonbladet kan få utveckla sitt hat mot kungen i form av lite kommunistiskt recenserande, liknar rätt mycket det du tycker:

  http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article8074805.ab

  SvaraRadera
 9. Och här är en mer neutral recension för de som gillar dessa:

  http://www.gp.se/kulturnoje/litteratur/1.484424-sjoberg-rauscher-meyer-carl-xvi-gustaf-den-motvillige-monarken

  SvaraRadera
 10. Jag är motsatsen till kommunist; antimaterialist

  SvaraRadera