onsdag 29 februari 2012

Skottdagen!

I dag är den där dagen, som det var tvunget att lägga till för att vi inte alldeles skulle råka ur balans i tiden. Solen och jorden drog helt enkelt inte jämnt förr i tiden med de almanackor som fanns då.

Skottdagen (en inskjuten dag) ligger där den ligger eftersom året förr i tiden började i mars. Tiden förskjuts också med den här kalendern, som vi nu går efter, men mycket långsamt så att det till slut blir en dag för mycket på året. Då får man väl ta bort den. Detta sker efter 3 333 år, så det är inte ett stort problem.

I juni stoppar vi in en skottsekund också, beroende på att jorden inte snurrar lika fort hela tiden. Dagen i dag lär vara värd 10 miljarder eftersom vi inte får mer lön än tidigare, men å andra sidan förskjuts helgdagar längre fram och vi får med ledighet. Allt kan inte räknas i pengar, men det är lätt att göra så. Och börsen gillar inte skottdagen. Den är ofta svag.

I dag får kvinnor fria till männen. Fast det är väl inte något att bry sig om? Jag är själv sambo med samme underbare gubbe sedan 1983. Vi delar redan på allt. Dock lär de män som tackar nej till en dams frieri i dag dra sig ur med en dyrbar gåva. Så säger traditionen. Kanske dags att använda könsrollerna och fria till så många man hinner då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar