torsdag 2 februari 2012

Äntligen snökanon

Nu har det börjat snöa. Det var på tiden. Vi behöver snö för att skotta upp mot huset, så att inte kylan biter sig fast i våra golv och slår ut vattnet.

Vårt egna vatten brukar frysa ett par gånger per vinter, men inte helt och hållet. Och det hjälper att elda i vår spis, som är förankrad i marken genom tegel och murbruk. Det tinar rören efter någon dags eldande.

Samtidigt mullrar grävskoporna runt huset, skåpen skakar när de bilar upp asfalten på närmaste vägen, för att gräva för kommunalt vatten och avlopp. Gammalt berg i rundade klippor från det tidigare havet ligger under vägen och det måste sprängas bort, för att rören ska ligga frostfritt.

De började i september och har kommit några hundra meter. Allt ska vara klart till nästa vinter. Tror inte på det. För det är kilometervis med vägar att gräva upp och alltid blir det överraskningar med berg de inte har upptäckt med mätinstrumenten eller borrningar, fast firmorna har varit här flera gånger tidigare.

Men så småningom får vi nog kommunalt vatten och avlopp även här. Kommer att kosta över 200 000 per hushåll. Vilken kommun? Jo Värmdö.

18:19
Nu har jag gått runt huset och skottat upp snö, som isolering, två gånger. Så härligt det är med varma golv! Det har kommit runt två decimeter får gärna komma mer. Det var halt när jag var ut och körde, så kör försiktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar