onsdag 15 februari 2012

Dummare än tåget

UPPDATERAT

Om man ska tro Schibbyes och Persssons advokat, så är de båda ännu dummare än vad jag tidigare har trott. Jag visste att de var naiva, men om de har varit så förblindade att de har gått i en fälla är det ännu värre.

Då ska de verkligen inte hyllas när de kommer hem, utan tadlas. Enligt deras advokat Thomas Olsson har de lagt ut 100 000 kronor för att bege sig ut på äventyr i Ogaden. De betalade en taxichaufför 25 000 kronor för att köra dem över gränsen.

Det hela är verkligen ett pojkboksäventyr och en syn på Etiopien, som ett skurkland, som dessa båda skulle avslöja. Ett slags den vite mannens syn på de svarta, som mindre värda. Och dessutom för att avslöja de hemska kapitalisterna i det egna hemlandet.

Här har jag tidigare skrivit om dem. Och här.

Och varför bedriver vänsterledaren Jonas Sjöstedt egna hemliga överläggningar för att få hem de båda? För att han är lika dum eller dummare än tåget?

4 kommentarer:

 1. Men Frun till en av dem sa ju att han var så erfaren och allt....

  Jag får mer och mer känslan att dessa två journalister är lika äventyrslystna och naiva som Tjostolv Moland och Joshua French, som åkte dit rejält i Kongo-Kinshasa.

  SvaraRadera
 2. Maukonen: De dödsdömda norrmännen? Jo fast de verkar ha åkt av olika övertygelser. Både Schibbye och Persson har beskrivits som erfarna i pressen fast de verkar lättlurade.

  SvaraRadera
 3. Det är något som inte stämmer med advokatens eller arvodkatens berättelse och det är att folk dog runt omkring dem vilket borde indikera att det var på riktigt. Hur eller hur så visar ju deras beteende när de väl blir haffade och drar fram sin vita hud vad dom verkligen tycker om afrikaner. Det enda som saknas är hunden.... Milou ;)

  SvaraRadera
 4. Advokat Thomas Olsson jobbar hos Silbersky och han är ju slug. Ett litet advokattrick i sista stund sitter väl fint! Men det kanske inte riktigt går hem.

  SvaraRadera