torsdag 23 februari 2012

Roligt med dubbla drottningar

UPPDATERAT
De går inte i krig. Nä, det stämmer. Kristina abdikerade istället och gick över till katolicismen, som hennes far hade offrat sig liv för att slåss emot.

Kvinnor går inte i krig. Gör de inte? I Sverige har vanliga kvinnor gått i krig och gjort att män har förlorat den lagliga rätten till sina barn. Kvinnor äger sina barn hur lätt som helst. De har lagen på sin sida

I Sverige lär vi nu får dras med två drottningar på raken. Först Victoria och sedan Sophia? Ingen vet förrän i morgon vad hon ska heta. Då kommer morfar kungen att offentliggöra detta på en konselj på slottet.

Två drottningar på raken? Ja det blir bra. De är änglar bägge två. Victoria är en ängel det vet vi redan. Den nyfödda är född för att bli en mycket omtyckt kvinna. Hon kommer att vilja att alla omkring henne blir lyckliga. Kan det bli bättre?

24.2.2012
Lilla prinsessan heter Estelle Silvia Ewa Mary och hon blir hertiginna av Östergötland. Estelle är ett franskt namn, som betyder Stjärna. Men det brukar oftast kossor heta, så det hade kanske inte varit så bra. Annars kommer min släkt från Östergötland, så det är godkänt som landskap.

 Estelle Bernadotte var Folke Bernadottes fru, så namnet finns i släkten. Folke Berndotte mördades av sionistiska Sternligan 1948. Han är också känd för de vita bussarna som räddade judar (danskar och norrmän) under kriget.

Författaren Herman Lindqvist är mycket kritisk till namnen. Inget av dem har anknytning till den kungliga historien, menar han. Dock menar jag att flickebarnet kan byta förnamn när hon vill som vuxen, för det kan andra svenskar och hon behöver inte heller regera som drottning under något av namnen om hon inte vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar