söndag 5 februari 2012

Sakine Madon försvarar sverigedemokrater

Jo hon försvarar alla människors rätt att ha åsikter.  Hon skriver ett inlägg i liberal anda på Expressens ledarsida. Det handlar om en eventuellt misstänkt sverigedemokrat, vars band förbjöds att spela.

Han kunde vara av sverigedemokratiska åsikter, vilket inte kunde bevisas eller beläggas, men bara misstanken om hans politiska hemvist var nog för att förbjuda bandet att spela.

Det är rätt Sakine Madon. Det är den liberala synvinkeln, att alla ska ha rätt att uttrycka sina åsikter. Och här handlade det inte ens om åsikter utan om en misstanke om åsikter.

Naturligtvis är detta att förbjuda ett band spela helt åt skogen. Men vi befinner oss fortfarande i de små kretsar som uppkom på 60-70-talet långt ut åt vänster. Då de flesta, som gick på universitet och högskolor och andra ställen inte bekände sig till socialdemokratin, utan till olika kommunistiska schatteringar.

Detta finns kvar som ett arv särskilt i kulturen. Man kan inte vara något när man går och röstar vart fjärde år och så något annat när man utövar kultur. Nä, det måste vara en övertygelse, något som genomsyrar livet totalt. Vilket ganska klart utsäger vad det handlar om: en -ism som är sekteristisk och blir en sekt.

Det är en tro på att vissa tankar och övertygelser är mycket bättre än andra. I denna elitistiska värld har denna heliga tro vuxit fram och ingår man inte i den så är man en dålig människa, rakt igenom.

Av detta blir det till slut diktaturer, när hela folk ingår i denna sekt. När människor slutar att tänka själva och istället vänder sig mot en stor ledare. Någon som de projicerar allt det goda på medan någon annan får bära hundhuvudet.

Vanliga förnuftiga människor är aldrig extremister utan inser att när det är nedåt 30 grader kallt, då gäller det att elen funkar, att vi inte har hemlösa på gatorna eller barn, som är ute i kylan ensamma. De flesta står på marken och inser vad som behövs, men tyvärr är det gaphalsarna som ofta får bestämma.

2 kommentarer:

  1. som vanligt mitt i prick,
    jag kände att jag måste tala om det
    vi håller också tummarna för elen, ett fenomen vi utsocknes oroar oss för.

    SvaraRadera
  2. mullis: det värsta lär vara över, vattnet har frusit i kök och tvättrum hos oss, men vi har vatten i en del av huset, brukar släppa efter en dags eldning, får väl isolera mera... skotta mer snö mot huset, ingen rådlös här, inga gnällspikar bor i egna hus, bara att jobba på :)

    SvaraRadera