tisdag 7 februari 2012

Höj pensionsåldern!

Det tycker statsminister Fredrik Reinfeldt, som intervjuas i DN i dag. Han har ingen aning. Hur många orkar jobba till 75 års ålder?

Min pappa orkade till 70 år, sedan gick han i pension. Då hade han ett rörligt och roligt journalistjobb. Men ålder är inte kopplat till bara hjärnan, utan också till fysiken.

De som har tunga jobb kommer inte att orka jobba till 75 år. Fredrik Reinfeldt tänker nog på sig själv. Han kommer säkerligen att orka jobba även efter 65 år. Med huvudet. Det är inga problem alls, om man inte drabbas av någon sjukdom.

Om det bara gällde möjligheten att jobba till 75 år, så vore det en annan sak. Det gör människor redan i dag. Men det är enligt deras önskan. Inte baserat på att de inte får någon pension. Att de således är tvungna att jobba.

De flesta vill inte jobba ens till 65 år, om de kan slippa. Och samhället tjänar heller inte något på det. Nu får det väl vara slut med det där ekonomiska tänkandet! Det var säkert en ballong, som det heter, som Reinfeldt skickade upp. Svaret blev NEJ vi ska inte tvingas jobba längre.

17:09
Men Ylva Johansson är fel ute när hon snackar om Arbetslivsinstitutet. Det var rätt att lägga ned detta insnöade forskningsställe. Har själv varit på kurs där. Det dessa människor som sitter i riksdagen inte förstår är att människor alltid jobbar tills de dör. Om de kan och om de inte tvingas.

2 kommentarer:

  1. Det vore klädsamt om de började med pensionsregler för förtroendevalda. Se över vad som gäller för de som sitter 20 år i riksdagen t.ex.

    SvaraRadera
  2. Alexander: Man behöver inte sitta så länge för att vara försörjd på livstid, men nu har de börjat att titta en smula på systemet:

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4791608

    SvaraRadera