söndag 5 februari 2012

Hemlösas lakan

Väldigt fula lakan säljs på NK för 700 kronor stycket. Då får man det här. Brunbeiga lakan, som härmar sönderbrutna kartonger och lika hiskeliga örngott.

Allt är tänkt att vara en hjälp till de unga hemlösa, en del av pengarna går till organisationer, som hjälper dem. Men varför ska man köpa fula lakan? Är det inte bättre att sälja kartongerna direkt? De är väl också varmare än lakan? Dessutom kan de hjälpa till att hålla värmen. Åtminstone hemma hos oss. Jag håller just på och eldar upp en stor Power Mac-kartong. Det behövs något att starta brasan med, innan vedträna tar eld.

Vi bor väldigt romantiskt med gammaldags vedspis i köket Ankarsrum no 928, braskamin i sovrummet Handöl no 110 och en Contura 150 i vardagsrummet. Alla eldstäderna är antika snart. Så urgulligt och kräver att man är hemma hela dagarna för att hålla varmt.

Minner om hur människor hade det förr i tiden. Det är det vanligaste som mänskligheten har gjort genom årtusendena, samlats kring en eld. Så nostalgiskt och tillbakablickande så det finns inget som slår det.

Inte skulle jag vilja sova under lakan, som ser ut som misshandlade kartonger och de brinner säkert inte länge heller. Nä riktiga kartonger ska det vara för att hålla värmen. Och så en hel del björkved från Hälsingland.

2 kommentarer:

  1. Eldar i vedspisen i köket. Brukar göra det när det blir 20 grader kallt. Det är en sån skön värme. Fattigdomen börjar i vedboden. Vilka fula lakan. Det finns ingen hejd längre. Hur fan kan man komma på den idén. Vore det inte bättre att lägga pengarna på hemlösa istället. Usch säger jag.

    SvaraRadera
  2. Parnassen: Jo det finns väl inget att designa? Ge pengarna direkt till de hemlösa. Lustigt nog så har min son och hans flickvän räknats dit ända till i december, då han flyttade hemifrån. Det är bara bluff alltihop.

    SvaraRadera