tisdag 28 februari 2012

Insemination till alla

Ja det finns ju ensamstående kvinnor, som inte vill ta i en karl. Då ska de få hjälp att ändå få barn genom att staten hjälper till. Hur rimmar nu detta med ett barnperspektiv?

Jo, staten garanterar att detta barn är ständigt omhändertaget av pappa staten. Nä är det sant? Det låter som gamla DDR eller Sovjet.

Nä naturligtvis är det inte sant. Detta barn kommer från början att vara utsatt i vår värld för det har bara en förälder.

Varför ska människor behandlas som kossor? Är det inte lite dumt? Och varför behöver kvinnor statlig hjälp att sätta barn till världen?

Ja det kan man fråga sig. I denna individuella tid.

Ska inte kvinnor som blivit män få den hjälpen också? Eller män som blivit kvinnor? Det är det enda raka. Ju fler barn desto bättre. Strunt i om de har några föräldrar. Staten fixar det!

PS. Ur jämställdhetsperspektiv är detta totalt fel. Det enda rätta om vi nu går efter den egoistiska modellen vore att ensamstående män också får rätt till egna barn. De kan få statlig hjälp att engagera en surrogatmamma. Allt ska förstås betalas av staten. Det vore en verklig millimeterrättvisa mellan könen, utan hänsyn tagen till att barn är egna varelser. Då vore köp-ett-barn-modellen genomförd rakt igenom. DS.8 kommentarer:

 1. Hmm..undrar om jag skall nominera dig till årets "Wendela":-)

  SvaraRadera
 2. ann helena nu har du missat en grej
  det finns inga kvinnor eller män
  det finns bara "hen"

  SvaraRadera
 3. mullis: Inget kön? Det blir till att återgå till amöbastadiet. Eller klona. Det vore väl en dröm för alla narcissister.

  SvaraRadera
 4. Problemet är...
  ...att många mammor inseminerats med okänd donator så att barnet senare i livet inte kan ta reda på sitt hela ursprung.

  SvaraRadera
 5. BG: Alla barn borde ha rätt till båda sina föräldrar. Och det är således en hel släkt som försvinner när mammorna är ensamma. Jag tänker på mamman i Arboga, som dog av sjukdom och så dog hennes barn bredvid henne, av svält och utmattning. Så trist! Där fanns det ingen omvärld alls för barnet. Oansvarigt!

  SvaraRadera
 6. Men arbogabarnen hade ju inte kommit till genom donatorbehandling eller hur?

  Givetvis är det föräldern/föräldrarnas ansvar att se till att det finns en omvärld och en omgivning till barnen. Och skulle jag dö och barnet jag bär leva tvivlar jag inte ett ögonblick på att det skulle finnas människor runt barnet även då. Fast vi inte har någon pappa i vår familj.

  SvaraRadera
 7. Ferti..: Det var ett barn, vet inte hur det hade kommit till. Du missar perspektivet. Barnperspektivet. Alla barn behöver sina föräldrar. Och sina båda släkter.

  SvaraRadera