onsdag 26 februari 2014

Vad händer på arbetsförmedlingen?

UPPDATERAT
61 000 kallades till samma möte i Stockholm City och massor med folk slöt upp och köade,  men allt var bluff. Eller vad ska man kalla detta? Är det datorernas fel? Har de börjat jobba på övertid? Eller var det den mänskliga faktorn.

Hursom så visar det hur intresserade människor är av att arbeta. Och att de känner sig tvingade när arbetsförmedlingen kallar. Är det internettrollen som har varit framme? Eller är det en politisk kampanj för att göra folk förbannade? Inget svar finns just nu. 

16:02
Tekniskt missöde kallar pressinformatören det hela. Kan betyda vad som helst. 
27.2.2014
Här berättar arbetsförmedlare att arbetssökande har kodats om så att det såg ut som de hade fått jobb. Pressen var så hård på att statistiken skulle vara bra att sådant har förekommit i Arlöv i Skåne. 
10:43
En kusin till tidigare statsminister Göran Persson blir ny chef för arbetsförmedlingen. Han heter Mikael Sjöberg och tillträder nu den 17 mars. Finns det en nomenklatura eller finns det inte? Fyrtioåtta personer sökte tjänsten som generaldirektör för arbetsförmedlingen. 

4 kommentarer:

 1. Helt klart att de måste jobba övertid på af ikväll. I annat fall lär de som inte fick komma in få ett nytt brev där det står att Iom de inte infann sig blir de avstängda, både från af och A:kassa. Det är så det till och det var kanske det som var meningen med det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det var ett frivilligt möte, som man inte behövde anmäla sig till. Så ingenting sådant kommer att hända. Piano!

   Radera
 2. Polisen har ju i uppgift att test ett visst antal bilförare för nykterhet. Kanske varje arbetsförmedlare måste kalla ett visst antal arbetssökande till möte...

  SvaraRadera
 3. Eftersom det finns ca 47000 öppet arbetslösa i Sthlm så var AF duktig att kalla in 61 000. Kanske de tog in alla i åtgärd eller har usla mattekunskaper?

  SvaraRadera