torsdag 13 februari 2014

Stackars tänder!

Ja nu har jag redan i år kostat på mina tänder drygt 13 000 kronor och mer lär det bli. Det är inte klart ännu. Har just påbörjat en ny penicillinkur för att jag återigen fick en svullen kind. Ny infektion, som känns ända upp till ögat. 

Vet inte om det går att rädda tanden det handlar om, men om den måste dras ut så tänker jag inte kosta på mer. Jag får klara mig utan tand helt enkelt, även fast det är den tand som finns mitt i käken och att den används hela tiden till tuggandet. Annars kan man få en tand, som sätts fast med titanskruvar. Men det kostar också skjortan.

Men nu har jag lånat tillräckligt av mina barn till tandvården. Det får räcka. Man klarar sig utan tänder också. Obs det är inte så att invandrare får all tandvård betald. Det är enbart som asylsökande de får det. De har ju allt betalt av staten. 

Mina fina tänder. Snart historia?
Allt över 50 kronor kan ersättas av Migrationsverket om det är akut. Sedan måste de betala som vi gör. Om de får stanna här.

Detta apropå tandläkaren Stamatios Ledonios, som hos Täppas Fogelberg i Ring P1,  tyckte det var förfärligt att svenska pensionärer inte fick nya löständer, men att invandrare fick det av f-kassan. Jo om de är nytillkomna stämmer det säkert. Penicillin är billigt dock. Kostar under 100 kronor för en kur. Det ingår i sjukvården och tar hand om hela kroppen samtidigt.

Här skrev jag tidigare om detta.

2 kommentarer:

 1. Din tandläkare verkar dyr? Här en länk med teknisk info och priser.

  https://www.folktandvardenstockholm.se/behandlingar-och-utbud/behandlingar/tandersattningar/kronor-och-broar/

  Jag skall köpa din bok. Du verkar vara en klok och vänlig person. Gillar det du skriver i din blogg.

  Pelle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha för dina vänliga ord! Och tack för att du köper min bok. Kan bidra till tandläkaren. Nej min tandläkare är inte dyrare än någon annan faktiskt. Men jag blev tvungen till flera besök och en specialist. Det rörde sig om två tänder plus rotfyllningar och genomborrning av två kronor, plus att en krona gick sönder och denna måste då ersättas. Så kan det gå! Ha en bra dag! Tänder går att klara sig utan, det finns alltid någon som har det värre. Jag klagar inte!

   Radera