söndag 16 februari 2014

Höjda skatter säkert kort

UPPDATERAT
Vår nuvarande statsminister och finansminister berättar i dag för oss att vi inte får några fler skattesänkningar under kommande två år. Nu är "krisen" över. Däremot kan vi förvänta oss skattehöjningar.

Så det spelar ingen roll vilket parti väljarna låter sitta vid makten i höst. Politiken blir densamma. Höjda skatter. Efter snart åtta år så har det visat sig att vi har en politik, som inte skiljer sig mellan blocken. Alla partier är slavar på vagnen under EU och bestämmande finansinstitut i världen.

Vi är en del av organisationerna på denna jord och hänger absolut samman med dem. Inga sänkta skatter mer för pensionärer fast vi har högst skatter i världen för dessa. Där finns ingen handlingskraft. Hoppas att gruppen åtminstone inte ska få höjda skatter. Här utlovas att skatten på arbete inte ska höjas, vilket betyder att orättvisan med mer skatt på pensioner kvarstår.
17.2.2014
Stefan Löfven tror inte på regeringen utan menar att detta ligger i deras gener och dna att sänka skatterna. Själv vägrar han tala om höjningar fast han vill höja ersättningarna i a-kassan och sjukförsäkringen. Och var finns visionerna för framtiden?

PS. Det är klarblå himmel och sol. Roligt när vädrets makter bestämmer och inte meteorologerna. Det var väl snö de hade lovat? Ingen snö på marken och plusgrader. DS.

PSPS. Och i dag måndag när de har ändrat sig till att det ska bli sol så är det mulet och blåsigt. Inte lätt att var meteorolog, men hoppas de har mer rätt längre fram på dagen. Sol behövs. DSDS.

4 kommentarer:

  1. Fullt så enkelt är det ju kanske ändå inte. Skatter kan tas in på olika sätt och med olika målgrupper som huvudsakliga bärare. Sverige har ju traditionellt alltid gynnat företagens skattepolitik och låtit löntagarna stå för merparten av bördorna. (Hur mycket betalar volvo i skatt, nu och genom åren).

    Man har också reglerat skattepolitiken så att större företag gynnats då de har speciell personal för att överblicka och hantera möjligheter till förflyttningar av egendomar och investeringar och vinstutfall. Samtidigt som mindre företag fått tyngre administration och högre konkurrens. Dessutom kommer hela tiden ambitioner att reglera all verksamhet mot mer miljöstyrning, rättvisemärkning och garantivillkor för allting. Som också kan ses som en form av skatter. Vilka direkt kan utnyttjas av större aktörer på marknaden och slår ut mindre med systematiskt strukturell precision.

    Utvecklingen går då mot en alltmer centraliserad och storskalig hantering av samhället. Där du själv som medborgare är helt beroende av att finnas i ett sammanhang av betydelse. Bland personer som backar upp dig. Då man som ensam individ får allt mindre betydelse. Alla intressen filtreras genom intresseorganisationer. Dessa agerar, mer eller mindre falskt, som motparter i förhandlingar och styr din röst, eller också inte alls.

    Att reducera debatten till kronor och ören i kostnadstarifferna eller marginella orättvisor i ett övergripande småvansinne är då någorlunda fattigt. Att göra sig själv till främsta gynnare eller förlorare av väsentliga försök till åtminstone skönjbara steg i rätt riktning är lite torftigt.

    Att flytta skattebördorna från de som arbetar till de som tjänar pengar på pengahanteringar är ett bra steg. Att de som inte investerar pengar i produktion utan lägger vinsterna i nya investeringar för spekulation i andra bolags vinster får betala mer i skatt är ett bra steg.

    Att påstå all skattesänkning är av ondo och då syfta på löntagarnas marginella lättnader medan man samtidigt struntar i skattepolitiken i stort. Att se storföretagens ständiga småbeskattningar helt glatt och låtsas uppröra sig över löntagarnas små lättnader, samtidigt som man dessutom påstår att just dessa, inte storföretagens transaktioner, skulle urgröpa och försvaga välfärden (när resurserna dit i själva verket ökat totalt sett) är direkt vedervärdigt, skamligt och en brutal syn på väljarkåren som lärttledd fårskock och köpare av floskler.

    SvaraRadera
  2. Mycket skrik och lite ull, sa gumman som klippte grisen. :)) Varifrån kommer detta? En byråkrats föredrag? Har inte ett dugg med det jag skrev att göra. Inkrökt.

    SvaraRadera
  3. LO har sagt sitt förra veckan. Om s kommer till makten, återinförs fastighets- och arvskatt. Senare också gåvoskatt så man inte kan kringgå arvskatt.
    När den 10% inkomsskatt som ska gå till EU införs är bara en tidsfråga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borgarna tar ifrån äldre medborgare pengarna genom att aldrig höja pensionerna och låta dem skatta ännu mer än när de arbetade. Till slut tvingas de göra sig av med allt de äger innan de dör. Socialdemokraterna började den utvecklingen och den fortsätter. Så det spelar ingen roll vem som sitter vid makten. Det betyder i förlängningen att många måste gå på bidrag, men det ger ju all makt åt politikerna, vilket de tycker är bra. Så har vi då återigen ett genompolitiserat samhälle, vilket i sig medför oroligheter. En ond cirkel genom århundradena. Människor vill bestämma själva över sina liv, inte behöva ansöka om bidrag.

      Radera