onsdag 19 februari 2014

Lasse Persson fick upprättelse

UPPDATERAT
Så tänker jag om honom som tog livet av sig på jobbet den dag han skulle avskedas. Kvarnarna inom socialtjänsten hade då malt klart och han skulle mobbas ut ur tjänsten slutligen. Men han tog det steget själv. Och begav sig till andra sidan.

Två av hans tidigare chefer döms till villkorlig dom och böter för arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död. Otäckt enkelt straff för att de mobbade en omvittnat god arbetskraft bort från jobbet.

- Pappa har äntligen fått rättvisa, säger hans båda döttrar Lina och Lovisa. De tycker så. Jag vet inte. Hur mycket är en människas liv värt? Här fick vi ett pris. De båda cheferna ska böta 50 000 respektive 23 000 kronor. Lasse Perssons liv var värt 73 000 kronor. Inte mycket.
20.2.2014
Det finns en lång rad artiklar sedan tidigare om Lasse Persson. Här ser ni tidningen Visions artikel. Och här har Sveriges Television skrivit.  I morse talades det om i SVT vad som gör att människor mobbas på en arbetsplats: otydliga roller, konkurrens och dåliga chefer talades det om som huvudorsaker rent generellt.

1 kommentar:

  1. Det är bland chefer välkänt att mobbing är det billigaste sättet att bli av med anställda. Uppsägning är ofta allt för dyrt.

    SvaraRadera