fredag 21 februari 2014

En kriminell släkt

Det handlar om en familj i Södertälje, där mamman, pappan och de två tvillingflickorna, 19 år gamla, häktades för att vara inblandade i en kriminell härva kring hemtjänst. Detta skedde nu och tidigare förra hösten var fastern till mamman inblandad i en annan grov brottslighet kring ett annat hemtjänstföretag i Södertälje. Hon var tidigare vänsterpartist.

Eftersom denna mamma är en känd person i Södertälje, jobbar åt kommunen och har varit inblandad i många projekt och dessutom är/var krönikör i Länstidningen i Södertälje samt har skrivit en bok så avslöjades hennes namn när hon nu blev häktad i fyra veckor: Kima George. Hon är VD i företaget AB Hemtjänst och service i Sverige.

Hon kom till Sverige från Tyskland när hon var fem år och har bott här sedan dess. Hon är kristen assyrier/syrian. De har varit med om folkmord i början av 1900-talet i sitt gamla hemland (jag vet jag har skrivit om det i DN på 80-talet), men varför måste de bita den hand som nu föder dem? 

Hennes man heter Jack George och flickorna Natasha och Nathalie. Även sonen är inblandad i företaget och sitter i styrelsen. Jag tycker alltid att det är obegripligt och fascinerande när människor spårar ur. Den här familjen, som verkar ha haft allt. Väletablerade och kända i sin hemstad. Vad hände?

Är det den gamla vanliga historien om bovarna som blev så fartblinda att de inte trodde det gick att se dem? Att de var totalt osynliga? Att de skulle kompenseras för släktens gamla lidande? Genom att bli stormrika? Den här mamman är drygt 40 och har ett litet barn också. Hur kan hon ha dragit iväg så långt att hon nu riskerar att inte få ha hand om sitt barn? Jag förstår verkligen inte.

Hon och familjen måste ha levt i en märklig värld, där de trodde på det fina, men inte såg det fula de höll på med. Eller är detta deras idé om revolution? Att ta alla pengar de kan från skattebetalarna? De dumma rika svenskarna? Är det Sverige som får betala för allt deras förfäder har upplevt i ett annat land? Jag önskar att någon kunde förklara denna inställning till samhället, som föder dem. Varför är dessa inte ens efter så många år delar av det? Jag känner sorg både för vår del och deras. Det handlar i båda fallen om miljonbelopp och om grovt bedrägeri.


2 kommentarer:

 1. en väldigt svår fråga, men i mina ögon handlar det i botten om olika kulturer och det kommer vi aldrig att kunna göra något åt, dom ser helt enkelt ner på svenskar och tycker det är helt i ordning att bete sig som dom gör, tyvärr.

  SvaraRadera
 2. "Jag önskar att någon kunde förklara denna inställning till samhället, som föder dem."
  ----------------------------------
  Klankultur!
  Klanen är deras land och rike och gemenskap. I mellanöstern och Nordafrikas länder som har styrts av banditer i århundranden är klanen människornas enda skydd. Det är nog så att för dessa syrianer så är Sverige bara ett geografiskt område där de råkar befinna sig just nu? Lojaliteten är till klanen i första hand. Bl.a. därför tror ju jag att demokrati är omöjlig i länder som Irak och Syrien. Där måste det vara en diktator som kan övertrumfa klanerna.
  Rune

  SvaraRadera