söndag 23 februari 2014

Nordkorea nazistiskt

UPPDATERAT
Äntligen har också FN begripit att ondskan i världen är densamma vilken etikett som än sätts på den. Vänsterextremism är likadan som högerextremism och Nordkorea betecknas som vår tids nazism. I Sverige finns fortfarande anhängare till detta land, den mest kände av dem är skådespelaren Sven Wollter. 

Det spelar ingen roll hur upplyst en människa annars är, när den tror på en politisk religion så är det förgäves att tala till den. Då måste den först uppleva in på bara skinnet hur illa det står till. Det hjälper inte att prata. Och ifall kommunisterna som ser Nordkorea som föregångslandet skulle komma dit och besöka det så ser de ändå inte det elände, som finns där. Människor kan göras och göra sig blinda.

Att det inte pratas mer om Nordkorea i världspolitiken beror av att detta land ses som ett hopplöst fall. De går inte att starta krig för att ändra det landet. Stormakten Kina håller det under armarna. Det som behövs är ett inre sammanbrott ungefär som i Sovjet. Att människorna själva till slut reser sig och har fått nog. Men landet tolereras och Göran Persson besökte landet 2001. 

Kina är förutsättningen för att Nordkorea ska existera. Och Kina får skarp kritik i rapporten från FN. De stackars nordkoreaner som lyckas fly Nordkorea betraktas som ekonomiska flyktingar och skickas tillbaka till en säker död. Men allt sådant bortförklaras i den svenska kommunistiska tidningen Proletären, som istället menar att det är likadant i andra länder.

Nordkoreanerna har inte rätt till mat, liv eller hälsa eftersom de hålls i strikt förvar, har inte rätt att meddela sig med varandra, tankekontroll är införd, de har inte rätt att röra sig fritt ens i sitt eget land och de kan utsättas för våldtäkt, tortyr och avrättning utan rättegång. 

Här kan ni se teckningar av de gräsligheter som landets ledare utsätter sin befolkning för. De ingår i rapporten från FN.
24.2.2014
Här syns Nordkorea från rymden. Det är i stort sett kolsvart där på nätterna. Det finns ingen elektricitet. Jämför med Sydkorea.
27.2.2014
Här kan ni läsa om att Sven Wollter har läst in detta kommunistiska partis partiprogram. Detta parti är det enda i Sverige, som stödjer Nordkorea i Sverige. Det befinner sig långt ut på vänsterkanten.
1.3.2014
Här menar DN:s ledare att det står mellan demokrater och antidemokrater. Jo och Sven Wollter kan på den partipolitiska nivån räkna sig till antidemokraterna. Att han gör en insamling för de hemlösa är i sammanhanget att blanda bort korten en smula. Han är naturligtvis trevlig som människa. Vårt demokratiska system har gjort honom till den han är i vårt land. I Nordkorea vore han något annat.

5 kommentarer:

 1. Barbara Demick: Inget att avundas : Vardagsliv i Nordkorea
  En skrämmande läsning!

  Loffe

  SvaraRadera
 2. Här är länk till en bok om att leva under Stalins diktatur, skriven av en kvinna som upplevt hur det var.
  http://www.kirunasvenskar.com/

  SvaraRadera
 3. Att Sven Wollter har kunnat få en enda roll i filmer, på teatrar o gemytliga soffprogram på SVT är obegripligt. Hur kan människor som aldrig skulle komma på tanken att applådera en nazistisk skådespelare hylla Sven Wollter? Kanske det mest säger en hel del om våra journalister o SVT-medarbetare?
  //Pops

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Pops då! Det var fint att vara kommunist förr i tiden och han var älskad av så många kvinnor. Känner massor med människor som var/är kommunister. Fast kanske inte just den schatteringen. De hade lite svårt att komma överens. Det var finare än att vara kristen. Tro på det jordiska paradiset.

   Radera
 4. Ja visst minns man dem!
  De köpte ofodrade råläderskor och blåa arbetarbyxor med bröstlapp och grova hängslen från Fristad i arbetarboden och gick sedan omkring och låtsades att de var revolutionära arbetare (med akademisk utbildning och borgerlig bakgrund). Så synd att man inte har något på foto bevarat!
  Numera vill de förstås sällan kännas vid dessa förvillelser, och de extrema böjelserna tar sig i dag andra uttryck.

  Loffe

  SvaraRadera