fredag 7 februari 2014

Dagens Industri har tagit över Newsmill

UPPDATERAT
Köpet av Newsmill är klart och det är Bonnier AB som genom Dagens Industri äger denna debattsajt. Det säger TV4:as VD Åsa Tillberg. Jag har frågat debattredaktören och ledarskribenten samt projektledaren Johan Östberg på DI vad som kommer att hända. Vore det inte bra med en fristående debattsajt detta valår?

Yttrandefriheten är strypt för att inte sverigedemokraterna och sd:s sympatisörer eller nazisterna ska komma fram i år, men skulle inte detta gå att lösa så att vi andra åtminstone fick debattera? Vore det inte demokratiskt och bra?

Den enda debattsajt som finns annars, som liknar Newsmill, är SVT Debatt med säte i Göteborg. Denna har en klar förkärlek för vänstern. Trots att det inte borde vara så i vår opartiska, sakliga och neutrala statliga television. Den som vi alla betalar med våra avgifter.

Bonnier AB kanske tycker att denna tidigare belönade debattsajt Newsmill ska vara nedlagd i eviga tider för att högerkrafterna inte ska få utrymme i Sverige? Är det skräcken för nazisterna som gör att locket läggs på? Det kan ju vara så. Myten om den propaganda som Hitlertyskland förde fram är stor. Och tron på att det kan hända igen precis på samma sätt är en skräckpropaganda i sig. Vi får se vad jag får för svar från Dagens Industri.

Bonnier AB gick utmärkt förra året. Resultat före skatt låg på 1,7 miljarder vilket är strålande jämfört med året innan då det låg på 217 miljoner minus. 

Här har jag tidigare skrivit om detta.

10.2.2014
Här skriver Dagens Media om detta efter att jag har tipsat dem om saken. Newsmill kommer att uppgå i DI Opinion och inte bli en egen sajt. Sagan är all således. Under våren kommer denna att återuppstå i ny form, inbakad i Dagens Industri.
12:10
Och här har Resumé kopierat Dagens Media. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar