lördag 15 september 2012

Vilket väder!

Ett sådant underbart fantastiskt väder vi har haft i dag. Alldeles vindstilla och sol. Hade varit perfekt om inte grannen hade låtit sin lilla pojke leka med åkgräsklipparen. Jag tycker inte att man ska låta en liten kille åka runt på en sådan. Det är farligt. Och det mullrar.

Utanför vår tomt är det ett två meter djupt och flera meter brett dike. De gräver för vatten och avlopp. Nu är det dags att ansluta oss till civilisationen. Ända sedan vi flyttade hit 1987 har vi haft eget vatten och eget avlopp. Nu ska vi få vatten från Stockholm.

Det är ett evigt grävande men om en vecka ska huset besiktigas angående eventuella skador av de jordbävningsliknande skakningarna som det har gått igenom och sedan ska det förhoppningsvis vara klart. De har fällt en del träd utanför tomten för att komma fram med grävmaskin och lastbilar så vi har fått en alldeles ny utsikt.

Vi får ta det med en nypa salt för utsikten vetter mot stora vägen. Men det går att plantera sälg på den tidigare åkern för att få en ny ridå mot vägen. Den sortens träd växer fort och det är bara att ta kvistar och stoppa ned i jorden. Då slår de rot. Under hundratals år har det tidigare varit åker utanför och på vår tomt. För bara tio år sedan gick här får och bonden slog ängen för att få hö.

Men nya tider stundar och ängarna växer igen, bonden dog och ingen tog över men jag går jämt och klipper ned törnrosor och annat för att ha kvar lite utsikt över allmänningen. Dock blir det nu ljusare när träd har försvunnit. Det mörkt gröna i år suger annars åt sig all höstsol.

Ha en trevlig lördagkväll alla!

17.9.2012
Nu har de hittat berg i leran utanför vår tomt så i morgon ska de börja spränga bort detta rundade och fina berg, som har slipats lent av inlandsis och hav. Någon var här och satte en mätapparat på vårt hus, i vår grund för att se hur mycket det skakar. Samma slags apparat som de använder för att mäta när det är jordbävningar på gång. Hoppas huset står kvar sedan också. De spränger bara några tiotal meter från det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar