måndag 24 september 2012

Strömavbrott och annat kul

Vi har varit utan ström sedan i morse, men nyss släpptes den på igen. Den här gången var det ett planerat strömavbrott för en stolpe med starkström stod i vägen för grävandet av kommunalt vatten och avlopp fram till vårt hus.

Dock har de grävt så långt de har kunnat och sprängt. Nyss körde en lastbil med grus fast i leran men den kom loss med lite hjälp från en grävskopa. Det regnade ju kring 40 mm över helgen. Sol dock i dag.

Annars så är Mikael Ribbenvik, rättschef på Migrationsverket,  inbjuden till lilla tvååriga Haddiles församling i Skåne för att förklara hur Migrationsverket tänker när de vill utvisa henne till Frankrike. Det är prästen i Östra Broby som har bjudit in honom till kyrkan. Påpassligt.

Dessutom har ett dödshot riktats mot Haddile och hennes mamma av en familjemedlem. För att mamman inte var gift. Hennes egen pappa förmodligen. Inte kul. Här skrev jag om detta tidigare.

Så är de tre män som var anklagade för förberedelse till mord på Lars Vilks friade i dag i hovrätten. Bevisningen räckte inte. Nu får de ersättning för allt sitt lidande. De har enbart dömts för brott mot knivlagen.

Så trillar livet vidare i vårt avlånga land. Har eldat i vår spis i köket för att få mig en kopp te förut, men nu är civilisationen tillbaka. Bara vi blir av med lervällningen och får en vall mot vägen och trafiken ska jag så ängsblommor där ute. Kanske solrosor också.


PS. För er som inte har upptäckt det. Min nya bok I ormbärarens tid kommer i oktober. Här är det fina omslaget. Så ser boken ut! Nej jag skojar. Det är ännu finare. Tryck här får ni se. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar