tisdag 4 september 2012

Omskärelse för 10 000 kronor

Det ska nu Västra Götaland börja med i sjukhusmiljö. Denna hemska sedvänja som är förbjuden i Sverige på flickor, men tillåten på pojkar. Det finns ingen medicinsk anledning till det, men det är ett permanent sätt att märka pojkar och visa att de tillhör en viss religion.

Anledningen är att det görs ändå och att det då utförs i icke steril miljö hemma. Ja det finns muslimer som tar med sina flickor till andra länder och omskär dem där. Det gör inte att det måste vara tillåtet i Sverige.

Jag tycker absolut att det borde vara förbjudet att omskära pojkar i Sverige, men istället är det tillåtet sedan 2001. Sasan Sayadi i Skövde blev den förste att skriva på avtalet för Västra Götaland.

En av dem som fick problem efter att ha blivit omskuren utanför den offentliga vården är Aria. Hans mamma Sara Salam Baha-Aldin har berättat att han var blek och svår att få kontakt med och att han skrek och blödde kraftigt. Det fick henne att vilja vänta med att omskära nästa barn.

Hon bestämde sig för att den pojken skulle vara vuxen och få bestämma själv. Men varför ska pojkar ständigt lida på det här viset?

Här har jag skrivit om detta på Newsmill. 

2 kommentarer:

  1. Omskärelse är ingen bra grej.
    http://richarddawkins.net/news_articles/2012/9/3/despite-baby-dying-after-getting-herpes-orthodox-rabbis-say-they-ll-defy-law-on-ancient-circumcision-ritual#.UEW1kdYaNTV

    SvaraRadera
  2. Förstår inte de personer som kan utföra könsstympning av små pojkar, de som gör det ska absolut inte arbeta inom vården eller med människor överhuvudtaget.Detta visar också att i Sverige så föds mannen med rättslöshet gentemot kvinnor. Hur kan detta ske i ett land där ansvariga politiker kallar sig demokrater.

    SvaraRadera