fredag 14 september 2012

Bovar och banditer

Nu stormas tyska ambassaden i Sudan. Ambassaden är eldhärjad. De religiösa galningarna har också försökt sig på att ta sig in i brittiska ambassaden som ligger intill den tyska.

Turkiets premiärminister Erdogan fördömde den amerikanska film som utlöst dessa mordbränder. Men han sade att det inte går att rättfärdiga våld mot oskyldiga människor.

I Kairo så fick polisen omkring 500 demonstranter att backa. De försökte angripa USA:s ambassad.
17:38
Tunisien är också under attack, en amerikansk skola brinner och ambassaden i Tunis är hotad. Detta är problem för dessa länder. Inte för västvärlden.
19:02
Så var det Nigerias tur. En religion som är våldsam kan man inte ta på allvar. Det för inte världen framåt. Inga religioner gör det. Vad vi behöver göra är att gå vidare till en ny nivå i världen. Våld drabbar bara de som utövar det. Gör mot människor vad ni vill att de ska göra mot er. Det stämmer.

6 kommentarer:

 1. Jag tror faktiskt inte att de flesta i mobben är religiösa galningar utan bara är upphetsade och uppjagade av några som verkligen är religiösa galningar.
  För testosteronstinna unga män är det en njutning och en befrielse att få tjuta med ulvarna och samfällt ge sig på någon eller några som diffust utpekats som "fienden".
  Det spelar ingen roll om det sker i dag i Kairo eller i Göteborg 2001, ingredienserna är desamma: Hormoner, våld, samhörighet och en klart utpekad fiende. Det är allt som krävs för en manlig mobb.

  Du som kvinna har nog aldrig upplevt hur härligt det känns att få vråla sig hes och verkligen hata och samtidigt veta att dina bröder till vänster och höger backar upp dig när polisen gör chock. Vissa säger att det är bättre än sex och det kan mycket väl vara sant.
  Vi män får väl skylla allt detta på det manliga könshormonet men samtidigt är det lite pinsamt att när vi är unga så lätt låter oss manipuleras av de som är äldre och borde veta bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha fördomar om kvinnor. Jodå jag har känt hur härligt det är för polisen också någon gång när jag har gått förbi ett gäng poliser som laddade för sammandrabbning. Även kvinnor deltar i sådana upplopp. Dock i mindre grad i muslimska sammanhang.

   Radera
 2. Fördomar om kvinnor? Jag tror att kvinnor inte alls är lika intresserade av att delta i sammandrabbningar med polis och andra motståndare.
  Men nu är jag kanske fördomsfull...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett tjejer slå in fönster med tillhyggen i Stockholms centrum. De kanske inte är lika intresserade av att slå män på käften, men de kan ta till våld. Självklart!

   Radera
  2. Förstås, men du kan inte bortse från att t ex fotbollsvåldet mest utövas av män som ser sporten som en ursäkt för att bilda en aggressiv gemenskap mot andra.
   Sällan ser man kvinnor i dessa sammanhang och jag tror att det främst handlar om biologiska skillnader mellan kvinnor och män.
   Nu var jag politiskt inkorrekt men jag hoppas att du låter min kommentar stå kvar.

   Radera
  3. Jag kan se det positivt som att männen är inlärda att ha en gemenskap för att försvara kvinnor och barn. Kvinnorna tog hand om männen och barnen hemma. Min mormor och morfar hade det så. De uppfostrade tio barn. Men det är inte könsbundet egentligen. Kvinnor kan kriga, skjuta älgar och annat "manligt". Det har inte med politiskt korrekthet heller att göra, men det finns en offersyn på kvinnor bland vänstern ofta. De är offer.

   Men under samma betingelser är kvinnor minst lika aggressiva som män. Jag säger bara Jeanette Javell. Men hon skyllde förstås också på självförsvar.

   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/09/rattegang-mot-jeanette-javell.html

   Radera