onsdag 5 september 2012

Karl Fredrik Mattsson bakom kungamynten

UPPDATERAT
Alldeles nyss avslöjades på en presskonferens att falskmyntaren bakom enkronorna med en falsk framsida heter Karl Fredrik Mattsson och är copywriter på RBK. Han är inte konstnär.

Här kan ni se hans meritlista.  Personligen tycker jag att han borde polisanmälas och bli dömd för detta falskmynteri. Mattssons mamma var också inblandad. Det var hon som "hittade" det första myntet. En iscensatt händelse. Här kan ni se honom live.

Han själv ser det som en konstinstallation. Nej det är det inte. Möjligen en happening, men mest av allt ett sätt att förstöra mynt. 

Han är beredd att åtalas om nu kungen vill göra det. Tydligen fikar han efter mer berömmelse. Nej det vill inte kungen. Varför skulle han vilja det? Så mycket skit som han är utsatt för i vanliga fall. Men polisanmäl förfalskaren ni andra! Jag tycker Karin Mattsson 72 år i Piteå borde skämmas. Gamla människan hänga på sin sons olagligheter.
6.9.2012
Karin Mattsson säger till Piteå-Tidningen att hon gör vad som helst för sina barn. Det var lätt att ljuga för pressen, men jobbigare att ljuga för polisen. Vilken mamma! Skulle hon ljuga om sonen kom till henne och sade att han hade rånat och mördat också?

11 kommentarer:

 1. Falskmynteri är åtalbart men det blir väl som med honom som krossade tunnelbanevagn och kallade det konst = ingenting. Med den meritförteckningen borde KFA hittat på något mer seriöst eller kanske meriterna är mer luft än användbart? Att han skymfade vårt statsöverhuvud ser jag som extra allvarligt. Han är vår kung tills annat beslutas i sedvanlig demokratisk ordning.

  SvaraRadera
 2. Nja, det kostade honom nog mera att framställa mynten än dom har i värde; annars är ju syftet med falskmynteri att tjäna pengar...

  Dessutom borde Du besvara frågan vad en konstnär är (analog till Foucaults fråga vad en författare är). Hade Strindberg ett examen i författarskap?

  SvaraRadera
 3. Att skymfa Kungen eller Gud kan alla göra utan påföljd - men att skymfa en profet...

  SvaraRadera
 4. Vi kan kanske snart få höra att våldtäkt kan betraktas som konst, förutsatt att det finns ett konstnärligt syfte med det hela ...

  SvaraRadera
 5. Till att börja med är det ju tveksamt om det kan räknas som falskmynteri, det är nämligen inte ett falskt mynt, utan ett riktigt som är förvrängt. Och att förstöra pengar är i Sverige inte brottsligt. Dessutom har han inte spridit myntet eller försökt använda det som valuta. Så chansen att han skulle bli dömd för det är nära på obefintlig.

  Möjligtvis kan han bli dömd för förtal. Men med tanke på att ordet hor betyder utomäktenskapligt sexuellt umgänge så skulle ett sådant åtal innebära att kungen skulle ställas inför Camilla Henemarks påståenden om att hon haft en sådan affär med kungen.

  Och om det ens finns en liten gnutta sanning i hennes påstående skulle ett sådant åtal kunna kosta kungen mer än vad han någonsin kommer tjäna på en eventuell fällande dom. Bara det faktum att han inte tagit rättsliga åtgärder mot författarna till boken Den Motvilliga Monarken tyder redan på att han inte vågar ta den fighten, och med andra ord att det inte rör sig om förtal.

  Att vi då med andra ord kan ha en sådan statschef som vi inte ens med demokratiska medel kan avgöra om han ska få sitta kvar på sin post eller inte borde i rimlighetens namn uppröra mer än att någon kritiserar honom och hans leverne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo myntet har spritts och har använts som valuta. Förtal? Nä det finns inte på kartan. Man kan säga precis vad man vill om kungen. Det kan komma hundra böcker som berättar om hela det eventuella harem han har haft genom livet. Ingen skulle bry sig. Rättsliga åtgärder mot Den Motvillige Monarken skulle bara vara att slänga bensin på brasan. Så det blev inget med det.

   Vi har med demokratiska metoder bestämt att vi ska ha en statschef som är kung/drottning. Den personen har inte särskilt mycket makt. Den återstående makten ligger hos regering och riksdag, hos folket. Men en del tycker att vi ska statskuppa bort statschefen.

   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2011/06/ska-en-trangd-maktelit-kuppa-i-sverige.html

   Radera
  2. Oj, blev kritiken mot dina demokratifientliga åsikter för svåra att besvara nu? Ja, censur brukar ju vara populärt hos personer som inte gillar demokrati så det är högst förståeligt ;)

   Radera
  3. Vilka åsikter? Vad då besvara? Skriv ut namnet så att jag vet vem det är som frågar. Och snacka inte så mycket skit. Det får du göra någon annanstans.

   Radera
  4. De åsikter jag postade här igår:

   Mitt namn är Martin Odhelius, finns bara en sådan i Sverige så om du nu vill veta vem jag är borde det inte vara så svårt att ta reda på. Och nej, jag tillhör inte någon maktelit, jag är en helt vanlig Svensson.

   Det där påståendet med att en trängd maktelit skulle hålla på att kuppa Sverige är ju bara pinsamt. Tycker du seriöst att offentliga val om vårt statsskick och vår statschef är att jämställa med statskupp? Vad har du för verklighetsbild egentligen? Om nu kungen är så populär så kommer han ju även sitta kvar som statschef även efter vi haft offentliga val, så vad är problemet?

   Nej, snarare är det en trängd maktelit som är rädd för att kungen ska avsättas. En elit som är rädd för demokrati. Och kom inte och säg att vi med demokratiska metoder bestämt att vi ska ha den statschef vi har. Det svenska folket har ALDRIG röstat om monarkins vara eller icke vara. Det svenska folket har ALDRIG röstat om vem som skall sitta som statschef. Om du tycker det är att statskuppa bort kungen genom att ha offentliga val om frågan så kanske du snarare ska sätta dig i skolbänken igen och läsa på vad som menas med demokrati.

   Att kungen och hans familj inte har särskilt mycket makt är ju också bara rent påhitt. Ingen annan svensk får träffa så många statsöverhuvuden och högt uppsatta personer runt om i världen och får möjlighet att prata med dem i enrum. Få svenskar får dessutom så mycket mediautrymme som kungafamiljen. Ingen annan familj rövslickas det så mycket för som kungafamiljen. Det må så vara att deras makt inte är formel, men deras informella makt är enorm. Kungen personligen har dessutom straffimmunitet vilket också ger honom en otrolig personlig makt som är få förunnat.

   Och hur kan du påstå att myntet spridits och använts som valuta? Var har du bevisen för de påståendena. enligt Karl Fredrik Matsson själv har han gett mynten till några få personer, bland annat hans mamma, som sedan kontaktat pressen, ingen av dessa har vad jag kan hitta försökt använda mynten som valuta.

   En sak håller jag dock med dig om, att det bara för kungen skulle vara att slänga bensin på brasan att åtala Karl Fredrik Matsson för förtal. Det skulle ju nämligen bara dra upp sanningen till ytan.

   Radera
  5. Vi har en representativ demokrati. Vi väljer partiernas kandidater vart fjärde år. Våra valda ombud har ordnat det så att kungen har förlorat alltmer makt genom åren. Du kan kolla här:
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Monarkin_i_Sverige

   Jag har aldrig anklagat dig för någonting eftersom jag inte vet vem du är. Ta inte åt dig sådant som du inte tycker berör dig. Ha en trevlig fredagskväll!

   Radera
 6. Att det var avsett att håna Kungen var ju uppenbart från första stund. Däremot hade han inte lyckats särskilt mycket med det om inte media valt att blåsa upp historien gång på gång på gång, t.o.m. en sådan tidning som SvD som man trodde bättre om har gjort många artiklar om saken, även på förstasidan.

  Noterbart är också att SvD, som normalt sett tillåter kommentarer till sina artiklar, inte har låtit en enda av alla dessa kungahånande artiklar kommenteras. Journalisterna har uppenbarligen en republikansk dagordning att driva!

  SvaraRadera