torsdag 27 september 2012

Bara några minuter i veckan

Jaja det är inte mycket. Tänk så mycket annat oväsen vi får höra i vårt samhälle. Men böneutrop har vi aldrig tidigare hört. Det kan nu bli verklighet. 

Tänk att detta nu ska höras i vårt land Sverige. Så underbart att kalla till bön. Gud som hör bön blir nog glad. Men vilken Gud är det då som hör detta böneutrop? Allah eller någon annan?

Jag har just undrat varför människor har gått in på det jag skrev om böneutrop i Fittja här senast. I Europa förekommer annars inte böneutrop, men vi måste ju gå före. Låt religionerna ta över landet! Fler kyrkklockor behövs. Vi får väl lov att bräcka minareten i Fittja som lär vara högst i Västeuropa. Den är drygt 30 meter.

Jag kan bygga ett klocktorn på min tomt och pingla lite till gudarnas ära. Vi bor i Torsby, döpt efter den guden, som mullrade omkring på himlen förr i tiden och vars träd är eken. Här finns de i massor. Eller mullrar kanske Tor fortfarande med sin Mjölner? Vem vet.

18 kommentarer:

 1. Hundratusentals muslimer flyttar hit, moskéer växer upp över hela landet, många av dem finansierade av Saudiarabien som står för en rent extrem islam, muslimer marscherar på våra gator för hädelseförbud, "Allah akbar" hörs från minareterna. Bevittnar vi eventuellt en islamisering av vårt samhälle? Någon?

  SvaraRadera
 2. Hundratusentals muslimer flyttar hit, moskéer byggs över hela landet, ofta finansierade av mörka krafter, tusentals muslimer marscherar på våra gator för att införa hädelseförbud, "Allah akbar!" hörs från minareterna. Håller vårt samhälle på att islamiseras? Någon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men muhammedaner som är så snälla. Vi som kostar på våra invandrare så mycket. Över hundra miljarder har jag hört nästa budgetår. Visst kommer de att vara oss evigt tacksamma!

   Radera
  2. Nu får det nog vara nog.
   För mycket dalltande i Sverige idag.
   Hendebatten, Tintin.
   Va´fasen é detta?

   Radera
 3. Ja herregud
  Nu ska vi börja tro på gudar och spöken och förnedra kvinnor igen hur kan en kommun gå med på något sådant förnedrande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog för sent att reagera för moskén stod klar redan 2007. Ägs av en turkiskt dominerad församling med 1 500 medlemmar. Och enligt vad de säger är det nu dags för detta. De har ju bott här och betalat skatt. De vill ha religionsfrihet.

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Fittja_moské

   http://www.dagen.se/nyheter/nu-kan-boneutrop-snart-bli-verklighet-i-botkyrka/

   Radera
  2. Naturligtvis kan vi inte förhindra böneutrop utan att spotta på våra egna principer. Till och med glassbilen får låta. Men minareten och böneutropet är bara en symbol för den pågående utvecklingen. Islamiseringen pågår. Det kan inte gå på något annat sätt när man i en liberal demokrati släpper in hundratusentals människor som har en helt annan syn på stat och religion än vad vi har. De kommer självklart att utnyttja friheterna vi givit dem till att förändra samhället i deras riktning. Muslimer vill leva islamiskt.

   Radera
  3. Som sagt vi lämnar över landet till dem (som jag skriver längre ned). Jag flyttar gärna till Medelhavet. Eller Portugal, där betalar jag knappast någon skatt. Varför ska just kristna svenskar bo i Sverige?

   Radera
 4. Ett steg i taget...sedan blir nästa steg Sharialagar...11.000 moskeer är byggda runt i Europa, fler blir det. 3-4 miljarder kr finansieras av muslimska länder per år...jag kallar det för ett smygövertagande som västerlänningar samt framför allt politiker inte ser.

  MVH Driftingen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sharialagar? Nä det är bara de värsta sekterna, de bokstavstrogna som står för sånt. Precis som att kristna sekter kan vara bedrövliga med egna lagar. Den judiska lagen är likadan. Det handlar om att religionen skulle stå för allt och att det inte fanns någon stark stat. Men i Sverige har vi ett statssamhälle sedan Gustav Vasas tid och kungar har vi haft sedan dess. De är vårt sätt att bevara en stat där vi fortfarande har en kung som statschef. Lagarna stiftas av riksdagen. Inte av prästerna.

   Radera
 5. "I Europa förekommer annars inte böneutrop, men vi måste ju gå före."

  Vi har flera inhemska europeiska folk som varit muslimer sedan 1500-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då måste vi ju tillmötesgå dem alla och införa minareter och böneutrop samt ge dem bidrag för att bygga moskéer så att de trivs. Jag tycker alla européer som är muslimer ska bo i Sverige. Sedan kan vi andra flytta till Medelhavet. Det skulle vara skönt med tanke på vårt eländiga klimat.

   Radera
  2. Att en församling valt att ansöka om böneutrop behöver inte alls betyda att samtliga har för avsikt att försöka göra det samma; att det inträffade händer först nu är ett starkt tecken på att muslimer i stora drag haft förståelse för att böneutrop ses som opassande i en miljö som är ovan vid den sortens budskapsförmedling.

   Sen är det beklämmande att du ska hålla på med sådan oraffinerad sarkasm.

   Radera
 6. Ann Helena Rudberg är den här bloggen nåt slags bisarr ploj?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då inte heller är det någon sarkasm som föregående kommentator tror. Jag känner precis så som jag säger. Själv skulle jag mycket hellre bo vid Medelhavet gärna i Frankrike (kan franska) som jag gjorde när jag var 18 år. Det blev aldrig vinter där, bara ett slags höst.

   Och jag känner att den här planeten tillhör mig och inte bara just den jordplätt, som jag äger på Värmdö. Jag skulle flytta i morgon om det inte var så att jag råkar ha personliga band till ett antal personer här. Jag har aldrig känt mig riktigt svensk heller exakt så som en kusin till mig har uttryckt det.

   Ni kan läsa mer snart i min nya bok I ormbärarens tid. Sverige är så fattigt att detta land inte har råd att ta hand om sina gamla medborgare. Vi lägger ju mer än 100 miljarder varje år på de som är nya svenskar så det blir inte så mycket över till pensionärerna som har byggt upp landet. Skatten är också mycket hög.

   Radera
 7. ursäktar mig i Sverige är 1,5 miljoner invandrare och nästan halv miljon är muslimer så hur kan du säga att vi kostar för mkt vart är miljoner kostar dom inget ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte sagt ett ord om muslimska kostnader. Det jag talar om är nya svenskar jämfört med gamla. Jag räknar mig till de gamla, kostar inte staten eller kommunen en krona. Tvärtom jag betalar för allt, skatter och avgifter. Men politikerna måste ha något att göra med alla skattepengar så därför har de hittat på att vi ständigt behöver nya svenskar genom import. Annars kommer vi tydligen att dö ut i det här landet.

   Radera
 8. I min mening är européer dumma som förblivit och förblir passiva, eller kanske de är styrda och nedsÖvda av politiker som har blivit köpta av muslimska oljeprinsar? Titta nu vad som sker i Frankrike, där Kuweit och Saudiarabien köper allt de kan, och finansierar och bygger moskéer och koraniska skolor överallt. Samma sak sker här, och i andra europeiska länder, och även i USA. Och vi sitter här och käkar mackor och tar semester... Tja, vi kanske förtjänar det som sker? Men vilken sorg. Jag anser att Sverige skall vara svenskt, men jag tycker folk är mesiga ang. det här, som om de inte fattar vad det är som skett och ännu sker..

  SvaraRadera