torsdag 6 september 2012

Ett svenskt pass i bilen i Frankrike

UPPDATERAT
Det äldsta offret i bilen där tre vuxna sköts hade ett svenskt pass. Bilen tillhör Saad al-Hilli, som kommer från Bagdad Irak, men som bodde i Claygate Surrey i England. Ett irakiskt pass har också hittats i bilen.

Det finns fjorton personer i Sverige över 17 år som heter al-Hilli, dock ingen med åldern 77 år, som kvinnan i bilen uppges ha varit. Enligt UD bor dock kvinnan i Sverige.

Cyklisten som sköts utanför bilen heter Sylvain Mollier. De båda flickorna överlevde. En utanför bilen skjuten med tre skott och med skallskador och en -  4-åringen - gömde sig vid sin mammas fötter och är oskadd. Motorn var i gång på bilen när den hittades.

Le Dauphine Libéré skriver allt detta från polisens presskonferens nu på eftermiddagen. Familjen hade kommit till Frankrike och trakten den 3 september. Femton kulor från ett automatvapen hittades och bilen hade kulhål. Den som sköt gjorde det för att döda. De tre offren i bilen var skjutna i huvudet.

Här bodde familjen i Claygate i sydvästra London.
18:13
Enligt uppgift heter flickorna Zainab, 7 år och Zeena 4 år.
7.9.2012
Mamman hette Iqbal var 47 år och hon var av irakiskt ursprung. Hennes föräldrar bodde i Sverige men kom ursprungligen från Irak. Sjuåringen är inte livsfarligt skadad. Det var barnens mormor som dödades. Släktingar till de båda överlevande systrarna är på väg till Frankrike för att ta hand om dem. De befinner sig i Grenoble under polisövervakning på sjukhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar