fredag 21 september 2012

De har blivit moderater

Skattesänkningar är modellen. Det har Leif Pagrotsky (s) förstått. Han vill också behålla rut-avdraget. Detta pigavdrag, som det hånfullt har kallats. Och sänka skatterna för de sjuka, arbetslösa och pensionärerna.

Socialdemokraterna härmar moderaterna med skattesänkningar för bidragstagare och det gäller för moderaterna att ta i ordentligt nästa år när det är valår. Det här året är redan kört. Med en återhållsam budget.

Oppositionen har det alltid lättare för de kan lova vad som helst. Det har varit brukligt. Sedan när makten är bärgad är det bara att säga som Göran Persson: Tyvärr vi är tvungna att ta ifrån pensionärerna mer pengar. Låna lite av dem.

Och mycket riktigt dessa skattesänkningar ska äga rum på sikt, vilket betyder kanske aldrig. Det gäller att få makten först. Och gnälliga tilltänkta ekonomidamen Magdalena Andersson vinner inte i den debatt som just nu pågår med Anders Borg i tv.

Att lägga mer skatt på arbete är inte populärt och låta det gå till mindre skatt på bidrag. Personligen gillar jag inte Magdalena Andersson för hon låter för mycket som Mona Sahlin förutom att hon pratar mycket fortare. Och det blir en intern debatt mellan två ekonomiska experter.

Dock låter Anders Borg mycket trovärdigare. Socialdemokraternas politik har vi sett tillräckligt av genom åren. Och deras sätt att ge mer till bidragstagare blir dyrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar