tisdag 18 september 2012

Fälls för misshandeln

De båda ungdomarna fälls för misshandeln i Kortedala. De får ungdomstjänst i 100 respektive 60 timmar för grov misshandel. Ett lågt straff för vad de gjorde mot Carl-Eric Cedvander 61 år, som fick svåra skador när ett helt gäng hoppade på honom.

Jag undrar om de kommer att bli bättre pojkar av detta. Skolorna i Angered får mest i skolpeng av alla skolor i Göteborgsområdet, men det verkar inte hjälpa.

Här är alla inlägg jag har skrivit om detta.
19.9.2012
Här kommenterar Carl-Eric Cedvander själv domen.
12.12.2012
Hovrätten skärpte straffet till 140 timmars samhällstjänst men anser inte misshandeln som synnerligen grov som åklagaren ville. Vi har ett märkligt rättssystem.

10 kommentarer:

 1. 100 timmar??? 10 år + utvisning hade varit mer befogat! Helt sjukt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att en av de dömda är Diar Mahmoud är född 1996 och kurd från Syrien finns ingen möjlighet att utvisa. Inte heller Hassan Kibar också född 1996 kan utvisas. Han är född i Sverige med föräldrar från Turkiet.


   Radera
 2. Där de är födda är det tand för tand, öga för öga som gäller.
  Dvs någon av dem hade förlorat ett öga.
  Bevisligen inte i Sverige.
  Vi har ett komiskt rättsystem.
  Hoppas de blir "botade" så de, som alla oss andra, kan hjälpa till att dra vårt strå till stacken och höja, inte sänka, Sveriges BNP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns nog inte stora chanser. Där de bor i Angered har det länge varit nedåtgående. Men statsministern tänker satsa en och en halv miljard på rättsväsendet. Det sade han i regeringsförklaringen i dag. Det är 10 miljarder mer än 2006. Så här sade statsministern vidare:

   "Vi vill också gå vidare och skärpa straffen för upprepad misshandel, hot mot närstående, och sexualbrott. Vi ser även över behov och möjligheter att skärpa straffen för bostadsinbrott och organiserad brottslighet.

   Insatser mot unga som begår brott ska vara tidiga och tydliga. Missbruk och andra riskfaktorer ska förebyggas. Rättsväsendet måste bli mer effektivt i alla sina delar."

   Radera
 3. Det känns så hopplöst... Vad sänder det här för signaler? Att dom kan misshandla svenskar till dödens gräns utan verkliga konsekvenser. Dom skrattar säkerligen åt svenska rättsväsendet.

  Jag kan inte se någon realistisk möjlighet att lösa dom enorma problem som invandringen skapat. Det enda som nog skulle kunna fungera är att utvisa hela familjerna, men det kommer aldrig göras. Svenskar är för fega för att våga göra vad som måste göras för att ta oss ur det dilemma som en vansinnig invandringspolitik skapat. Vi låter hellre det samhälle som tagit hundratals år att bygga upp gå under.

  Nä, dags att börja titta närmare på möjligheterna att flytta till något mindre förstört grannland. Man är oansvarig som förälder om man låter sina barn växa upp i den här skiten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grannland? Nä längre bort behövs nog. Men det går fortfarande att uppfostra barn här. Jag har tre fina pojkar och ett par pojkar som barnbarn. Ett av mina barnbarn är fött 1996 precis som misshandlarna. Naturligtvis har han bättre förutsättningar. Det är så självklart. Eftersom hans släkt bor här och han är svensk också till kulturen. Min äldste son räknas som invandrare i andra generationen eftersom hans pappa är född utomlands. Och han har haft det struligast av de fem i tonåren. Men numera är han en egen företagare sedan snart ett decennium och har det bra.

   Det är så självklart att det är den närmaste familjen som betyder mest. Och det går inte att integrera en människa på en generation. Ibland inte ens på två. Jag har inget som helst hopp för dessa båda, som har gått i Hjällboskolan, där min bror är lärare. Tyvärr.

   Radera
  2. Se österut i Finland kan inte kriminella sandprimater härja utan kännbara straff,och dessutom så är sandprimaterna ytterst få i Finland så de har aldrig möjligheten att håna någon Finnländare utan konsekvenser.

   Mvh Jorma V

   Radera
 4. Tre års fängelse och skolundervisning som tvingade in vett i skallen på dem, det hade varit ett vettigare straff. Detta utöver 130 000 i skadestånd att betala då de själva en gång får jobb. Det straff de nu fick är skrattretande. Det är ju föräldrarna som straffas nu och de är säkert lika förtvivlade över sina barns utveckling som vi övriga.

  SvaraRadera
 5. Ja, Angereds rykte blir bara mer och mer skamfilat.

  SvaraRadera
 6. Lägg ner ungdoms"vården", bara fängelse, out-sourca den till Ryssland.

  SvaraRadera