onsdag 26 september 2012

Om diskrimineringslagens konsekvenser

Många blev upprörda i går när Behrang Miri hade rensat ut Tintin från Kulturhuset i Stockholm. Detta med hjälp av personalen. Ingen ställde sig tydligen upp och sade ifrån. Vi känner igen mönstret från diktaturer. Alla är tysta och hukar bakom den som tror sig ha rätt.

Men till slut så gjorde chefen på Kulturhuset Eric Sjöström detta. Han sade ifrån och Kulturhuset backade. Att med hjälp av diskrimineringslagen rensa ut böcker ur bibliotek går inte. Vi har yttrandefrihet och det är en grundlag. Det är lite otäckt att någon som har bott i Sverige i mer än två decennier inte vet detta. Någon som är anställd på ett offentligt bibliotek.

Personalen i Kulturhuset ska stå för genus och antirasism enligt Behrang Miri. Dessa ord kunde ingen gå emot. Vi har alltid vissa heliga begrepp i ett språk och där står vi nu vid att "eliten" tycker att vi inte ska ha några kön och antirasism betyder att de vita infödda inte får finnas eller ha sina uppfattningar. Inte ens döda författares verk. Skrämmande!

6 kommentarer:

 1. Hade någon protesterat hade säkert elitens representant spänt ögon i denne och frågat hur det står till med "värdegrunden"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är personalen:

   http://kulturhuset.stockholm.se/Om-Kulturhuset1/Kontakta-oss/hej/

   Det finns telefonnummer och e-post till alla ifall man vill fråga något.

   Radera
 2. TinTingate visar hur Sverige smygvägen skall indoktrinera våra barn så att de precis som hitlerjugendgenerationen blev trogna nazister skall dagens svenska barn bli "genuskorrekta antirasister". Kosta vad det kosta vill och nazistmetoder som bokbål får användas så länge det gynnar PK-målet.
  Därför bör vi fråga oss vilka andra böcker eller filmer som censurerats bort av PK-medarbetare på våra kulturinstitutioner.
  Vi bör kräva att detta offentliggörs.
  Det är inte fel att respektera andra människor, men att med hjälp av PK-etiketter påtvinga en generation ett vänsterliberalt tankemönster måste vara fel. Felet blir inte mindre när det finansieras med skattepengar.
  När nu TinTingate så tydligt visar hur PK-sverige försöker begränsa det fria ordet bör vi kräva en genomlysning av PK-sverige och öppet debattera om våra skattepengar skall finansiera deras verksamhet! Vi behöver en granskning lik den som gjordes av SVT om feminismen i Sverige för sex sju år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det handlar om omedvetenhet precis som det gjorde hos Behrang Miri. Han trodde verkligen att han kunde använda diskrimineringslagen och säga de magiska orden genus och antirasism. Personalen på Kulturhuset säger nu att han inte hade diskuterat saken med dem. Vi väntar på medvetandehöjningen både hos honom och andra. Men visst behöver detta belysas mera. Det är så mörkret skingras.

   Radera
 3. Sparken borde han ha som vill istället införa sharialagar i sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det får han inte. Det vore att gå för långt. Då måste han göra fler dumheter. Sharialagar? Har han sagt det? Han är väl en omedveten 28-åring vilket är trist. För som han uppförde sig borde ingen 28-åring kunna uppföra sig. Om de hade varit uppfostrade ordentligt, men jag har sett det där hos vanliga svenskar i 30-årsåldern också. En del tror att man inte behöver bry sig ett dugg om den äldre generationen eller vad de har uträttat. De tror att vad de säger är lag.

   Radera