tisdag 4 september 2012

Jimmie Åkesson till Forserum

Sd-ledaren besöker Forserum för att med egna ögon se hur det står till. Massmedia har haussat denna ort för att där ser man hur det ser ut i Sverige. Hur mycket främlingshat det finns.

Dock lär detta främlingshat vara störst i Stockholm, men där är det kanske närmare till kravaller ifall pressen skulle hetsa invånarna som de har gjort när det gäller Forserum. Här bor det kring 2 000 invånare och det är således inte en särskilt stor ort. Möjlig att hantera för kommun och polis.

Det är somalierna det handlar om. Dessa som kommer från en helt annan kultur än vår. Och de är omskrivna många gånger innan detta hände. Detta land Somalia som lever kvar på en låg nivå ekonomiskt men där befolkningen har ökat med det dubbla. FN har försökt att hjälpa landet, men drog sig tillbaka på 90-talet då personalen blev dödad. Där pågår också sjöröveri i stor skala.

Tre anmälningar har kommit till polisen från somaliskt håll i Forserum och polisen ställde upp ett mobilt poliskontor dit alla kunde gå och anmäla mera. En anmälan kom in då.  I Forserum finns det ungdomar som trakasserar fler än somalier. De är kända sedan länge.

Forserum är inte en ort som utmärker sig för brott, varken rasistiska eller andra. Politikerna i Forserum vill helst inte ha mer uppmärksamhet. Centrum mot rasism tog chansen och jämförde Forserum med rasismen i USA på 50-talet. Det är naturligtvis en grov överdrift.

Skolplikten hävdes inte för dessa barn som det sades. Tvärtom så påpekade rektorn att det finns skolplikt. Att jämföra med södern i USA för sextio år sedan är fullständigt fel eftersom där var det verkligen en segregation på alla plan. Inte heller fick de bistånd av stat och kommun för att ha uppehälle och bostad.

I Sverige är det så att de som kommer hit som flyktingar blir omhändertagna och kan leva bättre än i sina egna hemländer. Med all rätt. Problemet i Somalia heter Al Shabaab och är en terrororganisation. Även svenskar värvas dit. I Sverige finns omkring 40 000 somalier och de väntas bli kring 60 000 eftersom anhöriga får invandra. Regeringen har öronmärkt drygt en miljard kronor till kommunerna som tar emot dem. Sverige tar emot flest somalier i Europa.

Här har jag tidigare skrivit om när Kalla Fakta tog upp Söderhamn.

Åkesson inleder med ett besök hos polisen på Höglandet och sedan blir det torgmöte.
15:33
Och här kan ni se hur det gick. Inga somalier i sikte bara pressen. Aftonbladet tycker det var "äckligt" av Åkesson att besöka Forserum. Var tionde som bor i Forserum röstade på sd i förra valet.

1 kommentar:

  1. Bra att Jimmie Åkesson inte köper mediernas uppenbart förvrängda bild av vad som sker i Forserum.

    SvaraRadera