tisdag 14 februari 2012

Mannen flydde utomlands

UPPDATERAT
Den man som knivhögg en 10-årig flicka i Hjällbo har hittats utomlands. I Spanien. Han ska utlämnas till Sverige.

Det var den 6 februari, som flickan knivhöggs i halsen. Hon klarade sig mirakulöst utan svårare skador. Mannen är en 28-årig svensk medborgare.  Han bor bredvid skolan.

Polisen vill inte säga något mer om fallet, men mannen är häktad i sin frånvaro, vilket betyder att det finns starka bevis mot honom, antagligen dna. Han är häktad för mordförsök, alternativt dråpförsök.

Han är häktad på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Polisen jämför med mordet på Inger och Torgny Antby, där tog det sex veckor att få en utlämning. Deras mördare utlämnades från Polen.

Här har jag tidigare skrivit om detta, som hände i Hjällbo. 

Flickan är glad att mannen är fast. Hon ska byta skola.

Polisen bekräftar att det verkar vara ett vansinnesdåd eftersom mannen och flickan inte känner varandra och inte är släkt. Ja det var det jag sade redan första dagen här.

Fakta Hjällbo:
Hjällbo tillhör samma miljonprogram som Hammarkullen, som ligger strax intill. Hjällbo började byggas 1966 och har omkring 2 300 lägenheter och där bor drygt 7 000 invånare. Flera hundra brott inträffar varje år i Hjällbo.

Invånarna kommer från omkring 90 olika länder. Arabiska är det vanligaste språket. Omkring hälften av invånarna lever på socialbidrag.

Inkomsten ligger på hälften av den som en medelinvånare i Göteborg har. Nittio procent har utländsk bakgrund. Kvinnor har varit mycket utsatta för brott i området.

Om man ville konstruera en miljö, där det begås många brott, skulle man inte kunna göra det bättre än i Hjällbo. Där finns så stora inbyggda motsättningar, att det är förvånande att det inte inträffar fler brott.

3 mars 2012
Och så visar det sig att gärningsmannen ringde SOS Alarm efter detta dåd och sade att han hade gjort något hemskt och ville ha en polisbil. Men SOS Alarm tyckte inte att polisen skulle meddelas. Ännu en gång har SOS Alarm gjort bort sig. 

6 kommentarer:

 1. ”28-åringen kan göra som Assange”
  DN:s rubrik
  vad har Assange med detta att göra
  vad har det tagit åt det svenska pressen
  finns det inga krav alls på dom som jobbar där.

  SvaraRadera
 2. mullis: jo jag tänkte lägga till nåt om det där uppe, men orkade inte, för det var så dumt. Assange är väl knappast häktad på sannolika skäl för mord- eller dråpförsök. Lite trött blir man. Han är inte ens förhörd. Ännu mindre anhållen.

  Advokat Claes Östlund verkar heller inte ha något alls klart för sig. Ifall nu inte mannen i fråga befinner sig i London och han tror att alla som befinner sig i London är särfall.

  Det är TT och DN.se som citerar denna smarta advokat. Man behöver ju inte trycka allt dumt. Eller det går att komma med följdfrågor.

  SvaraRadera
 3. man orkar inte bry sig om allt men ibland måste man få skriva av sig då kommer ofta din blogg till hjälp :)

  SvaraRadera
 4. Så bra! Ha en fortsatt trevlig kväll :)

  SvaraRadera
 5. "Om man ville konstruera en miljö, där det begås många brott, skulle man inte kunna göra det bättre än i Hjällbo. Där finns så stora inbyggda motsättningar, att det är förvånande att det inte inträffar fler brott."

  Vad pratar du om? Vad har du för belägg för dessa påståenden?

  SvaraRadera
 6. Stedt: Beläggen står ovan och är enkla att läsa.

  SvaraRadera