onsdag 8 februari 2012

Att tro på hundraåringar

Statsminister Fredrik Reinfeldt framträdde i Gomorronsoffan alldeles nyss och det visade sig att han tror på hundraåringar. Att vi kommer att bli omkring en miljon hundraåringar inom en snar framtid.

Herregud vem är det som har inbillat honom detta? Jag känner till en hundraåring på rak arm och det var den engelska drottningmodern. Hon levde ända tills hon hade fyllt 101, sedan tyckte hon kanske att det räckte.

Det är en skräckfylld framtid stackars statsministern ser framför sig. Han som är 46 år och kommer att få ta hand om alla sina äldre släktingar. Hans far Bruno Reinfeldt är 73 år och hans mamma Birgitta är 70 år i dagsläget.

Så om bara trettio år kommer dessa att vara i hundraårsåldern. Tänk hur det kan gå! Antalet över hundra år i Sverige beräknas år 2050 att uppgå till 5 300 personer. Långt från miljonen. Varför framträder statsministern med dessa skräcksiffror?

PS. Den verkliga pensionsåldern i Europa ligger på drygt 60 år. I de flesta länder har pensionärerna bättre villkor än i Sverige med lägre skatt än arbetande. Här betalar pensionärer mer. I Sverige betraktas gamla som ett nödvändigt ont medan i tex Grekland så anses också 50-åringar som unga. Ungdomen försvinner när man är 37 i Sverige. DS.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad Reinfeldt drar till! Bara 5 300 på hundra år 2050. Tack för upplysningen. Stämmer mycket bra. Tror inte unga idag blir lika gamla som dom som arbeta med kroppen och ätit bättre fett än vad ungdomen idag gör. Idag är ungdomarna bensköra vid 18. Tror kommande generationer inte blir så gamla. Dessvärre! Så Reinfeldt kan tagga ner och dra en anna visa.

    SvaraRadera
  2. Parnassen: Jo han sa också att hans experter hade sagt att hälften av de som föds i dag lever till de blir hundra. Men han fick naturligtvis inga följdfrågor på det, utan programledarna hade sina frågeformulär som de följde. Experter! Han var lika knäpp som Juholt där. Dumhet kanske smittar inom politiken?

    SvaraRadera