onsdag 1 februari 2012

Bomb och mord i Malmö

En bomb exploderade utanför polishuset i Fosie, Malmö i natt och en man mördades. Malmö kallades redan för fyra år sedan för  Sveriges Chicago. 

Kommunalrådet Ilmar Reepalu är uppgiven. Han tycker att regeringen måste ingripa med hårdare lagstiftning, men när justitieminister Beatrice Ask besökte Malmö för tio dagar sedan tillsammans med kungen, så träffade hon inte ens kommunalrådet.

Mannen som mördades påträffades i en bil på Fosievägen i Heleneholm, inte långt från polishuset och dog strax efter att han kom till akuten.

Här har jag tidigare skrivit om Malmö och stadens problem. Där finns hög andel inflyttade, de flesta från Danmark, Irak och Ex-Jugoslavien.

Beatrice Ask träder nu fram och säger att det inte bara är en polisiär fråga, utan Malmö har i många år haft samma ledning. Hon lägger således skulden på Ilmar Reepalu och socialdemokraterna. Vilken rundgång! Hur vore det att göra något istället.

4 kommentarer:

 1. Det finns mycket att lära av Malmö! Men det är inte tillåtet vad det verkar.

  SvaraRadera
 2. Fortfarande silkesvantar och att m är rädda att erkänna att s i form av Reepalu har rätt, men så länge inte Löfven ställer upp bakom Reepalu kommer inte regeringen heller att göra det. Och inte går det att leka ensam sheriff heller. Polisen är en annan sak än politiker.

  SvaraRadera
 3. Tror du har rätt i att Lövfen kommer att styra en hel del framöver...

  SvaraRadera
 4. gubbens: Så bra att vi är överens där... fast inte på det vis du tror. Ha det bra ändå!

  SvaraRadera