torsdag 16 februari 2012

Galningar går lösa

UPPDATERAT

Varför kunde en galning sticka ned en 10-årig flicka på skolgården i Hjällbo? Varför kunde en son döda först sin mamma på 90-talet och sedan sin pappa och hans sambo i går i Tullinge?

Något har gått snett i Sverige. Galningarna ska inte gå lösa. Jag vet vad bägge gärningsmännen heter och deras bakgrund. Jag vet vad offren heter från i går. Den informationen finns ute på internet.

Den son som knivmördade i går borde ha varit inlåst. Han är galen på livstid uppenbarligen, men det tyckte inte rättspsykiatrin.

Hjällbo och Tullinge är två olika brottsplatser. I det första fallet drabbades inflyttade. I det andra fallet helt vanliga svenskar, som bodde i en bostadsrätt. Men galenskap har ingen nationalitet.

Vi får väl hoppas att pappan hade skrivit testamente så att sonen ärver så lite som möjligt efter honom.

18.2.2012
Det var allmänheten i form av några boende, som såg mannen vara kring huset på kvällen och som ringde polisen så att han blev fast. Nu ifrågasätts också psykiatrin. Hur han kunde släppas ut fast en psykiater, chefsläkaren motsatte sig det. Han behöver vård på livstid. Uppenbarligen.
Det var sambon som själv ringde polisen och berättade om sonen, som hade stuckit en kniv i pappan. Sedan blev hon också mördad. Bägge var döda när polisen kom fram.
Mannen är nu häktad, men nekar till brott. Det är inte så konstigt. Han har ännu inte fattat att han har dödat sin mamma. Han ser sig själv som oskyldig också till detta brott. 
16.7.2012
Och här konstaterar även rättspsykiatrin detsamma.  

2 kommentarer:

  1. Ärva så lite som möjligt..du vet väl som de flesta hyggligt bildade att laglotten kan inte testamenteras bort

    SvaraRadera
  2. Självklart Svante! Mycket stötande att det ska löna sig att mörda.

    SvaraRadera