måndag 13 februari 2012

Att bo på Landvetter

UPPDATERAT

Kan det vara roligt? Att bo på en flygplats. En 27-årig tysk man gör det. Han vill inte flyga hem. Utan han bor där han bor.

Egentligen vill han stanna i Sverige, men det är inte så lätt. Han har levt ett dåligt liv säger han och har inte något att återvända till.

Han får mat av snälla människor och sover för det mesta i bönrummet. Det går att bo på en flygplats. Visst. Mycket liv och rörelse. Och det är kallt ute, så flygplatsen vill inte avhysa honom.

Tom Hanks bodde på en flygplats i filmen The Terminal, som var baserad på en sann historia. Mat och dryck är ju inte det billigaste på en flygplats. Tur att han får mat då.

Både polisen, tyska ambassaden och kyrkan har försökt att hjälpa honom.

15.2.2012
Nu flyttar tysken från Landvetter. Han har fått både jobb och bostad i Stockholm. Ett företag har värvat honom. Kan det vara sant? Detta borde vara nya vägen in till både bostad och jobb då.
Kanske något för våra arbetslösa ungdomar att prova? Han flög ifrån Landvetter i går till sitt nya liv. Flygbiljetten var också betald. Vilken solskenshistoria!


Landvetter är bättre än både bostadsförmedling och arbetsförmedling! Grattis flygplatsen!
Jag har efterlyst företaget, som har anställt denna tysk, men inte fått något svar. Kan det vara ett trick från gränspolisen på Landvetter? Han kanske helt enkelt deporterades hem igen.

2 kommentarer:

  1. Han har blivit erbjuden resa, men vill inte. Påminner om något... kanske invandrare, eller andra nyinflyttade? Tänk om de skulle bosätta sig på våra flygplatser? Eller våra hemlösa? Skulle snabbt bli betraktade som säkerhetsrisker. Men en gör väl ingenting?

    SvaraRadera