fredag 3 februari 2012

Jovisst det är halt

Det var det i går också. Nu ser det ut som vinter till slut. Och det gäller att köra långsamt. Tyst och fint blir det också. Sanden blåser inte bort, den snöar över, så det är halt.

Mata fåglarna. De blir lite desperata nu i kylan. Stararna har inte flyttat utan är här hos oss tillsammans med domherrar, talgoxar, blåmesar, hackspettar, gulfinkar och en och annan grönfink (de är få pga sjukdom).

Inte ens grävskoporna är ute i dag. Igår sprängde dom det urgamla berget bara femtio meter ifrån vårt hus. Men det är inte uppgrävt ännu. Där ska vattnet och avloppet gå. Det kommunala.

Ett par decimeter snö har det kommit sedan i går. Skönt! Härligt! Det blir varmt i huset, när det är inbäddat i snö.

Och ta det lugnt alla ni som inte kommer med tåget, en nedriven kontaktledning på Stockholms central gör att tågen inte går. Njut av lugnet!


10:01
Nu har jag varit ut och skottat, härlig motion. Har kört bilen fram och tillbaka på vår lilla väg, som var översnöad igen sedan vi hade fått plogning i morse. Snön är lätt så det gick bra. Underbart väder!

2 kommentarer:

  1. Cello jr: Tyvärr du har kommenterat under fel inlägg. Varför? Ointelligent? Jag har ett jäkla dåligt minne för vissa saker, men det gör inte något alls. Det är bara att konsultera min utvidgade hjärna: datorn.

    Jag tycker Hitler var ointelligent, som inte insåg att han hade känslomässiga problem, som skulle förstöra allt han försökte göra. Dålig EQ med andra ord. Katastrofen var dock att tyska folket var indraget i samma risiga EQ.

    SvaraRadera
  2. Varför gnälla på SJ? De flesta av oss vet ju att staten blandat bort korten så att vanligt folk inte kan avgöra vem som egentligen är skyldig till alla förseningar. Det kan vara SJ, men det kan även vara trafikverket eller någon annan operatör. Om vi skall få ordning på det hela borde det lagstiftas om ersättningar vid förseningar efter samma principer som det lagstiftats för flygresor. Om vi får sådana regler kommer snart de verkligt skyldiga att få betala och när pengar kommer på bordet kommer snart allting att börja fungera.
    Slutligen vill jag bara påpeka att järnvägstrafiken upplevs så osäker nu för tiden att till och med TV-programmet På Spåret visar många resor från bil...

    SvaraRadera