torsdag 2 februari 2012

Åh Malmö!

Dagens underhållning var att se Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu och justitieminister Beatrice Ask framträda i vår utmärkta television (den licensbetalda) och träta om vems fel det var att det ser ut som det gör i vår sydliga metropol.

De tjafsade om politiken istället för att komma med ordentliga besked. Ingen av dem vill ta ansvar för vad som händer i denna stad. Kommunalrådet har suttit sedan 1994 som stark man, men har inget att säga till om i sin stad.

Justitieministern har skickat hundratals poliser till staden, för att försöka lösa de mord, som är den synliga ytan av vad som pågår. Men hon kan inte säga: vi ska ordna så att lagstiftningen blir modern och att det blir hårda straff för vapeninnehav.

Nä, det är ändå Stockholm, som är farligast att bebo om man får tro statistikvrängarna, trots att det skjuts som aldrig förr i vår tredje största stad.

Åh vad jag längtar efter politiker, som inte grälar inbördes, utan som säger: vi ska ordna det här. Istället så skylls det på varandra, för det är ju val om ett par år. Och det gäller att vinna väljarna för det ena eller andra partiet. Fy fan!

3 kommentarer:

  1. Situationen är ett arv från det röda 60-talet, men i praktiken skiljer det inte mycket mellan socialister och liberaler i fråga om synen på brott, brottsbekämpning och straff. Det ska mycket till innan de ändrar sin mjuka linje eftersom det blir ett erkännande att de har ägnat sig åt flum i 70 år och att alla de där forskarrapporterna och vad det nu är som ligger till grund för deras politik inte har varit något annat än statligt finansierat flum. De har t o m haft specialanställda professorer i kriminologi för att förneka och förvrida den verklighet som vi vanliga medborgare är tvungna att leva i. Och de kan göra så därför att det inte finns några andra än socialister eller vänsterliberaler att rösta på. Tack för ordet!

    SvaraRadera
  2. jajamen: Men du borde bli politiker själv... tror jag.

    SvaraRadera
  3. Men tack! Eller, jag vet egentligen inte om jag ska ta det som en komplimang eller ett hån.. :) Allvarligt sagt så tror inte jag att jag passar som politiker. Är alltför ärlig och står inte ut med alla intriger bakom kulisserna. Jag trivs bra med att "skrika" av mig min ilska på min blogg.

    SvaraRadera