tisdag 28 februari 2012

Jag är inte kartlagd av Wikileaks!

Det är antagligen sensationellt eftersom denna organisation verkar ha gripits av total paranoia och nu kartlägger chefredaktör Thomas Mattsson genom offentliga register och tror att hans villa är värd 14 miljoner (inte många villor är det i Sverige). Eftersom hans lön inte räcker till ett sådant stort lån, så måste han ha fått pengar och blivit mutad är slutsatsen. Åtminstone om man ska tro Expressen.

Det blir lite Grönköping över de nya uppgifterna och dessutom om att journalisten Ulrika Knutson (hon bor i lägenhet i Uppsala, inte heller värd 14 miljoner) också är en av de som har synats i sömmarna. Hon är visserligen någon som låter mycket, men annars är hon som ordförande i Publicistklubben helt ofarlig. Denna organisation har aldrig varit särskilt radikal.

Jag har förmodligen diplomatisk fristatus i Wikileaks och slipper bli synad, eftersom jag har hela tiden har sagt att det är vansinnigt med alla anklagelser mot Julian Assange i fallet med de där brudarna angående våldtäkter och annat på vänsterkanten. Jag har också blivit citerad av Channel 4 News angående min inställning till om det verkligen skulle finnas en konspiration i Sverige mot Julian Assange.

4 kommentarer:

 1. Ursprunget till kartläggningen är vad Flashback grävt fram i och med att folk kände igen Mattsson när han gick på visningen av villan.
  Bilderna av huset är mäklarens bilder.

  Wikileaks har inte kartlagt något alls.

  http://rixstep.com/1/20111117,01.shtml

  SvaraRadera
 2. Jag: Thomas Mattsson tjänar kring 2,5 miljoner kronor. Mycket offentliga uppgifter, som har stått i konkurrenten. Det räcker en bit till ett hus. Han borde utan problem ha kunnat lägga upp handpenningen plus lite till kontant.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13150557.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig.
   Det är just det som göra hela artikelserien från Expressen och Thomas Mattsson så oseriös.
   Uppgifter från publika register via Ratsit, Aftonbladet eller annan källa samt mäklarfoton är inte att kartlägga någon. Och det är definitivt inte Wikileaks som gör det.

   Kanske vill Mattsson också få lite publicitet för att bota avundsjukan.

   Radera
 3. efter en av mina principer är att inte läsa expressen eller aftonbladet känner man sig lite utanför ibland,
  men så är det med principer, ibland så kostar det :))

  SvaraRadera