onsdag 1 februari 2012

Hur står det till Julian Assange?

I dag blir det spiken i kistan eller en väg mot frikännande för Julian Assange. Supreme Court ska återigen uttala sig om fallet och ifall han ska utlämnas till Sverige. Svenska Dagbladet tycker sig behöva försvara svenskt rättssystem och motbevisar påståendet från Assange att Sverige är värst i Europa i sina fängelser.

Nä det är vi inte. Det vore konstigt om vi var värre än stater som Rumänien, som har varit en kommunistisk diktatur. Fast Sverige har fått kritik för isolering på häkten av FN.

Samtidigt skriver Aftonbladet om en rättsskandal, där en flicka, som anklagade sin mamma, sin bror och diverse andra för våldtäkt och övergrepp och fick mamman dömd till sex års fängelse. I hovrätten friades mamman.

Där någonstans ligger det märkliga i svensk lagstiftning: att våldtäktsoffer alltid ska bli trodda. De kan inte ljuga. Det är den övergripande sanningen i vår lagstiftning.

Och detsamma har Julian Assange drabbats av: Anna Ardin och hennes kompis var oförmögna att ljuga och naturligtvis var det våldtäkt, som åtminstone kompisen var utsatt för, vilket i sin tur fick den kvinnliga åklagaren att internationellt efterlysa Assange. Fast hon själv hade gett honom lov att lämna landet. 

Jag hoppas Julian Assange kan bli fri nu till sist. Det vore ännu värre att få honom hit till Sverige. Vi behöver som land i lugn och ro se över den lagstiftning, som förre justitieministern Thomas Bodström ordnade till år 2006, innan valet. Det år då alla partier och politiker bekände sig till feminismen.

Denna ideologi är fördärvlig för kvinnorna, barnen och för männen. Det borde vår nuvarande regering inse. Det är inte jämlikhet att tro att kvinnor alltid är offer tillsammans med barnen. Båda könen har sin plats i samhället. Som det nu fungerar är ofta männen överlägsna fysiskt och ekonomiskt, men kvinnorna är överlägsna socialt och juridiskt. Det blir krig av detta. Vill vi ha det så? Vore det inte bättre att försöka ordna till en reell jämlikhet?

Här har jag tidigare skrivit om Julian Assange.

8 kommentarer:

 1. Bra AHR.
  Kort o konsist men väldigt riktigt och viktigt.

  Leroy

  SvaraRadera
 2. Det är alltid glädjande med kvinnor som tar ställning mot det svenska feministväldet. Jag ska följa den här bloggen i fortsättningen. MVH!

  SvaraRadera
 3. jajamen: Tack för att du tänker följa min blogg! Jag tog nog inte ställning mot detta "feministvälde" riktigt utan mera för jämlikhet: att både män och kvinnor behöver detta. Och att män och kvinnor sedan länge har kompletterat varandra och att båda behövs för att ta hand om barnen och att barnen borde stå i centrum.

  SvaraRadera
 4. Det duger bra åt mig, Ann Helena. Jag är av samma åsikt - båda könen behövs och de kompletterar varandra bra genom sina respektive roller. Båda behövs och tillsammans är mest lämpade för att ta hand om nästa generation.

  SvaraRadera
 5. Nu är det ju inte så att karln kommer halshuggas så fort han passerat den svenska gränsen. Visst finns det många som skulle vara nöjda om det räckte med att dra utomlands så fort polisen ville prata med dem, men så vill vi ju inte ha det.
  Assange har hållit sig undan från att förhöras av svensk polis. Det är inte ok, oavsett vilket brott man misstänks för.
  Det är vad detta handlar om även om det finns många som inte vill inse det, utan gärna ser troll i skogen.
  Han kanske har en jättebra förklaring som kommer få förundersökningen nedlagd på en gång. Då hade det ju å andra sidan varit en bra idé att komma till förhör och få saken ur världen.
  /Carl_Elvis

  SvaraRadera
 6. Som Carl Elvis påpekar så handlar det väl om att han vägrade låta sig förhöras av polisen. Att med det som grund göra honom till något slags offer/frihetshjälte är att gå för långt även om de som anklagar honom kanske är rabiata feminister.
  Innan man hör A kan åklagaren inte lägga ner förundersökningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä han har inte vägrat att låta sig höras av polis. Han var kvar i Sverige i flera veckor och han bad om lov att åka innan han åkte. Julian Assange är varken något offer eller någon frihetshjälte. Men jag förstår att han blir förbannad över behandlingen. Det där med att han skulle kunna utlämnas till USA från Sverige är tydligen något han oroar sig över, men det finns inte på kartan enligt min mening.

   Här kan ni läsa vad jag svarade när Channel News 4 frågade mig om dessa ting:

   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2011/12/channel-4-news-citerar-mig.html

   Radera