söndag 19 februari 2012

Kevin Costner skarvade

Han höll ett långt tal om Whitney Houston i baptistkyrkan i Newark, där han berättade att de båda var uppvuxna i baptistförsamlingar. Att de båda hade mycket gemensamt fast han var vit och hon svart. Och att han hade velat ha henne i rollen i The Bodyguard fast han hade blivit ombedd att tänka över det.

Men hon var underbar och hon dög. Dock inte utan provfilmning. Men hon kom tillbaka från tagningen utan att ha gjort någon filmning. Och hon visste inte varför. Då visade Kevin Costner henne hur hon såg ut i en spegel.

Hon hade tagit så mycket make up, som hon var van vid när hon filmade för musikvideo, tjockt med make up, så det hade smält i strålkastarnas sken och runnit i ansiktet. Hon fick göra om det och hon fick förstås rollen ändå till slut. Hon dög. Fast hon inte hade filmat tidigare. Kevin Costner godkände henne.

Den där historien med make upen som blir fel känner jag igen. Detsamma råkade Marilyn Monroe ut för när hon skulle provfilma. Hon var van vid att bli fotograferad som fotomodell och insisterade på att hon skulle ha samma slags make up.

"Eftersom jag hade jobbat, som fotomodell trodde jag att jag skulle ha en likadan överdriven make up, som behövdes för att ansiktet skulle framträda ordentligt på bild och jag propsade på att få ha en kraftig make up. Jag visste inte att filmen var mycket mer närgången än fotografier och när fotografen fick se mig vrålade han till Allan Snyder att tvätta bort allt och göra om det på rätt sätt igen. Jag skämdes för att jag hade varit så dum och för att jag hade trott att jag visste precis hur det skulle vara."

Utdrag ur min utgivna bok Marilyn Monroe Min Berättelse sidan 100

Det där hände sommaren 1946 när Marilyn Monroe gjorde sin första provfilmning och det vore en smula underligt om ungefär samma sak skulle hända Whitney Houston i hennes första provfilmning så många år senare. Men ingen kommer att rätta Kevin Costner. Hans tal handlade om att Whitney Houston dög fast hon var osäker och allt som försiggick i kyrkan i Newark var en hyllning till henne och hennes liv.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att hela hans tal var ett förhärligande av honom själv. Inte mycket däri som handlade om Whitney.

    SvaraRadera
  2. Hanna: Jo du har rätt och filmen handlar också om Kevin Costner, den store starke mannen, som beskyddar den lilla kvinnan. Fast han försökte säga att vem som helst kunde ha gjort hans roll i filmen, för att ta ned sig själv en smula. Lyckades dock inte riktigt.

    SvaraRadera