måndag 5 december 2011

Heja Julian Assange!

Så bra att du inte kommer hit nu så vi kan fira jul i lugn och ro plus nyår. Kanske får vi se dig någon gång nästa år i Sverige, men jag hoppas vi slipper.

Hela rättsprocessen är ett skämt, men som jag har berättat tidigare för Channel 4 News: det handlar inte om någon världskonspiration utan bara att systemet i Sverige fungerar så urbota dåligt. Att alla blev feminister då år 2006 och dåvarande justitieminister Thomas Bodström skyndade sig att ändra lagarna så att de blev feministiska.

Julian Assange har nu fjorton dagar på sig att överklaga till Supreme Court, Högsta domstolen i England. Och det är själva utlämnadet som det gäller. Det är synd om Sverige som stat för ju längre detta pågår desto mer utskämda blir vi som land i världen.

8 kommentarer:

 1. Det roligaste kommer vara att när han blir utlämnad så tas han hit, sitter häktad i 2-3 dagar, blir förhörd och sedan släppt.

  SvaraRadera
 2. Anonym: Nä jag hoppas som sagt att vi slipper det... det finns ju inte ens något mål mot honom, han ska bara förhöras och varför åklagaren inte kunde ha gjort det innan han lämnade Sverige vete sjutton. Han frågade ju om han fick lämna Sverige innan han åkte.

  SvaraRadera
 3. Julian Assange-feministSverige
  10-0 (eller nåt sånt känns det)

  SvaraRadera
 4. Håller helt med Helena! Det hela är en rättsskandal av stora mått initierad av ett gäng fruntimmer på både kärandesidan och åklagarsidan. Vad är det för fel på kvinnliga åklagare? Spattiga i feminismens tecken eller bara frånvaron av omdöme? Bara att välja!

  SvaraRadera
 5. Det absolut mest uppseendeväckande är ju att både tingsrätt och hovrätt gick med på att häkta A. i hans frånvaro. Det fanns inget som tydde på brott då!

  SvaraRadera
 6. Nja - det är väl att slira lite på sanningen.

  Det är korrekt att det tog lång tid innan det beslutades att Assange skulle förhöras. Inget konstigt i det, det händer ofta. När väl åklagaren ville höra honom kunde försvarsadvokaten Björn Hurtig inte få tag i honom. Han höll sig undan helt enkelt.

  Så det har inget med "spattig feminism" eller konspiration att göra. Man kan tycka vad man vill om lagar, men de ska följas. Annars blir det godtycke och det är mycket, mycket värre. Och att han ska höras i detta fall är glasklart.

  /Lars

  SvaraRadera
 7. Jag tycker inte att detta har alls med feminismen att göra. Detta är ett skam som löjliggör de riktiga fall av våldtäk och våld mot kvinnor och allt som man har bygg för att försvara sig mot detta.
  Det är riktigt konstigt att den kubanska Ana Bernardin skrev att det var fantastisk att vara med honom, efter den påstådda våldtäkten, likandant att den andra kvinna bjöd honom att fika ute, betalade hans tågbiljett och ber honom att ringa henne och fortsätta i kontakten med henne.
  Det är också konstigt att en så erfaren kvinna som den kubanska Bernardin inte visste att man inte kan tvinga en person att testa sig på det viset, och är man rädd för att ha blivit smittad av någonting och tänker inte fortsätta träffa killen i frågan, då får man i stället testa sig själv. Det förstår även ett barn.

  Även konstigt att den kubanska Ana Bernardin tog hand om honom i Sverige med tanke på hennes kontakter i latinamerika med grupper som aldrig skulle vilja se att USA tappar ansikte internationellt. Även kontakterna av advokatfirman som vill sätta dit Assange är riktigt speciella, när en om deltagarna utpekas som den som ber ansvaren för att folk kidnappas av CIA till Egypten att torteras där.
  Men helt oberoende av det är som sagt detta ett skam mot allt som vi har kämpat för kvinnornas rättigheter, feminismen ska inte löjligförklaras och det gör dessa människor genom deras agerande. Skulle man sätta lika mycket resurser för kvinnojouren och för tjejer som verkligen behöver det i stället, skulle det varit mycket bättre.

  Att han ska enbart höras och sedan släppas, det tror jag är inte många som tror. Sverige har varit riktigt bra på att böja sig framför makten, förut handlade om Tyskland, nu om USA, och som jag förstår har numera i tio år, aldrig nekat att ge folk till USA när USA bad om det.

  Cecilia P Raivonen

  SvaraRadera
 8. Cecilia: Den sorts urartade feminism som vill skära upp alla män och dra dem över samma vassa kniv ska absolut löjligförklaras. Våld är alltid våld och begås av brottslingar, vare sig de är män eller kvinnor.

  De allra flesta män och kvinnor är inte våldsamma, men den urartade extrema feminismen, som har tagit över makten över de mer fredliga Grupp 8:orna som jag själv tillhörde, ska absolut inte få höja sina röster mer än nödvändigt.

  SvaraRadera