måndag 17 augusti 2009

Pojkar och flickor mår dåligtAtt pojkar också skadar sig själva ungefär lika mycket som flickor har jag vetat länge. Jag har sett det i min omgivning bland ungdomar, när de pressas för hårt i skolan. En skola, som inte passar dem och det uppkommer just i åldern 14-15 år.

Då är övergången till gymnasiet, en läroform, som alla nu måste gå igenom och vi tycker att det är alldeles förfärligt att omkring tio procent inte klarar detta. När jag var ung fanns det något som hette läshuvud och de barnen gick vidare till gymnasiet. De var omkring tio procent av eleverna.

Men numera ska alla pressas in i professorsfacket, för det är det finaste man kan bli eller också ska de bli VD:ar och sitta i styrelserummen. Vi ska bli ett folk, som helt enkelt flockas i de fina lokalerna, där överheten har suttit i århundraden eller årtusenden tidigare.

Den synen på sig självt har det svenska folket övertagit från adeln och kungahuset. Ungefär som att alla skulle vara hemmafruar på 50-talet, för de fina fruarna arbetade inte. Så småningom upptäcktes att också kvinnor tyckte det var roligt att göra något annat kanske än att städa, tvätta och ta hand om barn och då blev det fult att vara hemmafru.

Alla skulle ut och jobba och både män och kvinnor skulle slåss i karriärer, som gjorde att de blev finare och finare och kunde nå upp till överklassens ideal. Mycket pengar och tjusiga bilar och hus.

Men i alla årtionden finns barnen och de kläms av alla mammas och pappas skiftande ideal. De har sina behov och pressas nu mer än någonsin av att inte de ska kunna nå upp till överklassidealet om ett fint jobb med bra betalt och samtidigt barn, som ingen riktigt kan ta hand om.

Efter alla krav på kvotering till styrelserummen och jämställdhet som sossarna nu går ut med, så borde väl nästa krav bli: Kvotera barnen. För alla passar inte till föräldrar, men också de som inte gör det ser det som att de måste nog skaffa sig några barn också. Någon måste ta över allt som de har uppnått i sina liv som nya överklassmänniskor.

Barnen mår dåligt och ett antal av dem skadar sig själva både pojkar och flickor. Det är ett sätt att byta nivå, att slippa tänka på den ångest som skola och omgivning skapar. Livet är ett lopp med helst världsrekord på agendan och det gäller att aldrig svikta för alla kraven.

Så skär dig lille vän. Skär dig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar