onsdag 26 augusti 2009

Min senaste artikel på Newsmill om Jacqueline KennedyDet är den 21:a artikeln jag har fått publicerad där och den handlar alltså om Jacqueline Kennedy, som var presidentfru till John F Kennedy under de första åren på 60-talet. De båda förde in nytt liv i Vita huset.

Jacqueline Kennedy tillhörde en ny generation kvinnor, som blev en ikon för oss som var unga då på 60-talet, fast hon själv var född 1929. Men hon var och förblir tidlös därför att hon var sig själv och utvecklades tillsammans med världen.

Hon blev ett slags informell kulturminister i USA där det inte fanns någon sådan. Hon renoverade Vita huset och intresserade sig för att ta dit artister, dansare, författare och musiker. Hon ändrade det stela protokollet och lät människor komma till Vita huset, för att umgås på en mer jämställd fot med presidentparet.

Det var också hon som tillsammans med journalisten Theodore White skapade begreppet Camelot en vecka efter att hennes man hade blivit mördad i Dallas Texas den 22 november 1963.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar