måndag 3 augusti 2009

Rättegången mot Therese Rojo Johanssons mördareDen 19 augusti börjar rättegången mot Therese Rojo Johanssons mördare. Den beräknas vara i fyra dagar.

Det rör sig alltså om två ungdomar i samma ålder som Therese där den ena, flickan, pressade pojken att mörda Therese, som hon blev svartsjuk på. Han utförde mordet.

Den jämnåriga flickans advokat säger att flickan såg det "som ett spel och trodde inte det skulle verkställas".

Det ett alldeles förfärligt uttalande, som säger att denna flicka inte begrep vad hon höll på med, inte insåg att det hon gjorde kunde kosta en annan människa livet. Det var okej att pressa pojkvännen till detta. Tydligen.

Det är ett slags maktspel, som man annars fördomsfullt tror, att en så ung flicka inte är kapabel att utföra. Men uppenbarligen var hon det. Och pojken var så indragen i samma maktsfär som henne, så att han gjorde som hon bad honom.

Det var när han hade pratat med sin präst, som han insåg att det var bättre att erkänna, han kom i svår "otrolig" samvetsnöd, som hans advokat säger.

Detta mord ser ut att vara utfört för att dessa båda ungdomar inte begrep att livet är på allvar, inte trodde att deras handlingar betydde något. De verkade inte inse, att allt vad man gör har konsekvenser.

De var tydligen tvungna att lära sig detta den svåra vägen.3 kommentarer:

 1. Ibland är det tvunget att låsa in,som i det här fallet barn. Dessa två ungdomar kanske behöver tio till femton år på sig att begripa det som en normalbegåvad tioåring begriper redan idag.

  SvaraRadera
 2. Det ska bli spännande att se om hon inte går fri och han får det värsta straffet inom undomsvården.
  Alltså tvärsom Knutsbyfallet.

  SvaraRadera
 3. Flickan Tove är nog sjuk. De har gjort en P7 på henne och skulle gå vidare och göra den större undersökningen. Tänk vad kvinnor kan få män att göra. Värre än grekiska dramerna.

  SvaraRadera