fredag 7 augusti 2009

Aftonbladet snaskar i VollsjöVilken enormt snaskig artikel Aftonbladet har lyckats åstadkomma genom att intervjua mamman till den dotter hon hade, som blev mördad - kanske av sin lillebror. Han sitter anhållen.

Det var den sorts artikel, som jag själv undvek då när min son råkade ut för en raketolycka. När jag inte pratade med Expressen (se nedan). För man kan inte prata med pressen när något så stort har hänt, som har ryckt undan golvet under hela familjen och släkten.

Då måste man få vara ifred, så att inte hela världen går sönder, men mamman har inte begripit detta. Antagligen för att hon är i chock.

Mamman säger att det sprids skvaller på internet, men jag tycker att sajten Politiskt Inkorrekt istället hjälper till att sprida sanningen och motverka skvaller. Men Aftonbladet klampar på i vanlig kvällstidningsstil och ska göra detta till ett blodigt dåd i mytstil. Verkligheten blir inte mindre otydlig genom sådana snaskiga artiklar.

Ingenting reds ut, men gör att något, som naturligtvis har ett komplicerat sammanhang, framstår som en mardrömslik skräckfilm. Lite mindre Hollywood och mer realism och is i magen vore önskvärt.

Det åstadkommer man genom att inte trycka allt, som kommer ur mammans mun. Om det ens är hennes egna ord. En journalist kan få en människa, som nyss har förlorat ett barn, att säga de mest märkliga saker. Eller lägga dem i hennes mun.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar