lördag 22 augusti 2009

Chefredaktör Jan Helin var informeradAftonbladets politiska redaktör och stf ansvariga utgivare Lena Mellin umgicks med utrikesminister Carl Bildt på väg ut till Vaxholm och statsministerns tal i dag.

Hon sade något stapplande om att chefredaktör Jan Helin på Aftonbladet inte var medveten om vad som stod i den kontroversiella artikeln, som nu har fått Israel att protestera.

Lena Mellin har senare försökt att dementera det hon sade.

Artikeln publicerades av kulturchef Åsa Linderborg på kultursidan och handlade om påstådd organförsäljning från unga dödade palestinier.

Enligt Lena Mellin så hade chefredaktören sett bilderna, men inte tagit del av hela artikeln. Detta meddelar Politikerbloggen och en video med samtalet mellan Lena Mellin och utrikesministern läggs ut på Nyhetskanalen.

Chefredaktör Jan Helin skyndade sig att bli den förste som kommenterade och försäkrar att han visste vad som skulle publiceras. Han är alltså den fullt ut ansvarige för det bråk, som nu har uppstått med anledning av artikeln.


4 kommentarer:

 1. Jag är inte förvånad att "Lilla Jag" visar på sådant desperat agerande efter att man valt att åter försvara påståenden i stället för att skriva om sanning eller gräva djupare.

  Leroy

  SvaraRadera
 2. Jo och den mästrande magistern tycker att Politikerbloggen ska kolla med honom innan de skriver nästa gång...

  SvaraRadera
 3. Man borde nog först och främst sätta sig in i HUR en organtransplantation går till. Man stoppar inte skadeskjutna organ i en plastpåse och bär med sig det i timmar i 30 graders värme, till att börja med...

  Vilken galenskap man tar sig för pannan!

  SvaraRadera
 4. Precis vad jag tänkte... Ramona... det är känsliga saker det här och DN har uppenbarligen tackat nej till denna (eller nån liknande artikel) redan för tio år sedan... så varför publicerade nu Aftonbladet..?

  SvaraRadera