fredag 1 februari 2013

Anna Wahlgren utsattes för mordförsök

Det säger hon själv och menar att hennes dotter Felicia Feldt gjorde detta mot henne när hon skrev sin bok "Felicia försvann". Hon säger detta i kväll i programmet Skavlan i SVT.

Vidare menar Anna Wahlgren att det är tur att hon kan sitta i TV nu för man "kan dö av brustet hjärta", säger hon och låter sårad. Hon säger också att hon har "legat blödande på offentlighetens torg med ett spjut i mammahjärtat". Denna dotter Felicia Feldt gjorde allt detta. Hon hade skrivit på sin bok i fem år utan att en enda gång nämna detta för mor sin. Fast de träffades under tiden.

Boken "Felicia försvann" kom som en total chock säger Anna Wahlgren och menar att det kunde ha gått till på ett annat sätt. Sedan går hon över till att berätta om sitt liv med sju män och nio barn och allt som detta har medfört.

Dessutom lär Anna Wahlgren nu vara utfattig och utblottad till följd av denna bok skriven av hennes dotter. Anna Wahlgren kunde knappt stå på benen, men bestämde sig för att ta ett banklån så att hon kunde åka till Sydamerika och vila upp sig.

Hon ärvde 15 miljoner efter sin far som dog 1988 och då byggde hon åtta hus åt sig och sina barn och barnbarn i Jämtland. Hon var mycket generös och gav bort en miljon till människor, som skrev tiggarbrev och bad henne om pengar. Sedan var pengarna slut år 2007. Och nu har hennes dotter tagit ifrån henne levebrödet med sin bok, menar hon. Dock har hon fortfarande ett aktiebolag, som är aktivt. Och här är hennes CV. Hon borde väl ha samlat på sig en del materiellt under 70 år?

Anna Wahlgren gav ut "Sanning och konsekvens" i höstas som en motbok till dotterns bok. Den blev obehaglig läsning och där framstår författaren som gränslös, lättsårad och impulsstyrd säger den här recensenten.

Jag skrev om Felicia Feldts bok här på Newsmill. Här kan ni se vad SVT har skrivit nu om Anna Wahlgren och höra vad hon säger i kväll.

Se programmet Skavlan klockan 21 i SVT.

Fotograf Olle Blomkvist copyright
Här får ni en alldeles opåkallad bild av mig leende i den ljuvliga månaden juni när de vita honungsdoftande rosorna blommar.

Just nu syns inte ens buskarna, för de är täckta och nedböjda av snön. Rakt bakom dessa buskar ligger havet en bit bort. Det ser man på vintern, men inte på sommaren.

Jag längtar. Denna längtan som blir värre för varje år eftersom de senaste vintrarna har varit förskräckliga.
15.4.2013
Programmet fälldes av Granskningsnämnden för bristande opartiskhet eftersom Anna Wahlgren kom med grava anklagelser mot en klart utpekad person utan att någon kommentar eller bemötande kom från den utpekade. Hennes dotter således.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar