måndag 18 februari 2013

Studier i terror

Att självmordsbombaren i Stockholm fick betydligt mer i bidrag från CSN än från den dömde medhjälparen är väl rättvist? Det visar att svenska myndigheter inte har några som helst fördomar utan dömer alla lika.

Taimour Abdulwahab fick omkring 750 000 kronor från Sverige och omkring 60 000 kronor från Skottland av Nesserdine Menni. Bara 15 000 hade återbetalats till Sverige. Den återstående skulden efterskänktes när han dog. Och han fick till och med pengar efter sin död. En utbetalning på 54 000 som gjordes när han levde, men kom fram efter hans död.

Eftersom hans begravning gick på 47 000 så gick väl pengarna dit. Fast dödsboet uppger att det endast fanns 2 000 kronor hos honom och hans syster att hon fick låna till begravningen. Här har hans hustru skrivit om den. Själva den brottsliga utredningen om terrordådet är inte klar ännu. Ska Sverige kräva tillbaka dessa pengar från dödsboet? Inget svar finns förutom att CSN inte river upp beslut.

Här har jag tidigare skrivit om vad som hände då den 11 december 2010. Medhjälparen Menni fick sju års fängelse för sin medhjälp till terror. CSN ska se över sina rutiner.
19.2.2013
Så klart att en terrorist också har förfalskat studieintyg för att få ut pengar från CSN. Han studerade aldrig vid universitetet i Luton efter 2004. Ett förfalskat liv helt enkelt. Och svenska myndigheter har alltså understött terror genom att inte kontrollera uppgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar