lördag 16 februari 2013

Tur att det finns pappor

Så roligt det är att ha haft två pappor, som båda betraktade mig som sitt barn och som gav mig arv när de gick bort. Min andrapappa gick bort för drygt två år sedan och det arvet finns kvar.

Hans arv hjälpte oss alldeles nyligen att betala kommunalt vatten och avlopp och nu behövs det till lite fler investeringar. Vi vill gärna bo kvar. Så länge vi orkar, kanske tio eller tjugo år. Vi får se.

På Värmdö har jag en del av mina rötter sedan ett par hundra år och här bor jag gärna. Ganska lugnt och skönt har det varit under de 25 år vi snart har bott i vårt hus. Det mest störande som har hänt (sedan landet steg ur havet) är den grävning för avlopp och vatten som naturen råkade ut för förra året men nu är det avklarat.

Detta är inte ett äpple
 utan en bild av ett äpple!
foto: Olle Blomkvist

Bättre än här kan man inte bo på sommaren med bad alldeles nära och hela skärgården utanför dörren. Trädgården är gammaldags och underbar. Äpplen finns det (se bild) och plommon, päron, vindruvor, svarta, röda och vita vinbär, körsbär, hallon och amerikanska blåbär.

Vi har blommor från tidiga våren då vitsippor och gullvivor och blå viol avlöses av forsythia, lila, blå och rosa syrén, gullregn och sedan kommer vita, rosa, rosa-vita, knallrosa och röda rosor i olika omgångar. De höga vita schersminsbuskarna blommar i juli och rakt in i hösten och vintern står buskar som fläder, gulbrokig kornell, rosa spirea, vita och blå fjärilsbuskar, benved, prakttry, rosenhallon, snöbollsbuske och snöbär.

Men just nu är härskar enbart det vita och kalla och det går inte att tro att det finns så mycket växtlighet. Allt är undangömt i snö. Vi längtar!

1 kommentar: