onsdag 13 februari 2013

Att få sparken

Kan trigga igång en polisman att byta sida och bli mördare. Det hände Christopher Dorner som nu antas ha brunnit inne i en stuga utanför Los Angeles. Han har mördat fyra och skadat ytterligare tre. Polisen i Los Angeles LAPD avskedade honom år 2008.

Han har publicerat ett manifest på internet som handlar om många personer, som han anklagar. Den 3 februari har han skjutit Monica Quan 28 år dotter till en pensionerad polis och hennes fästman Keith Lawrence 27 år. Båda dog. Fyra dagar senare sköt han och dödade Michael Crain 34 år, polis och hans kollega sårades.

Under gårdagen så sköts två polismän i en eldstrid och den ene dog på sjukhus medan den andre kommer att överleva. De fördes med helikopter till sjukhus. Nu antas Christopher Dorner var död i det nedbrunna huset, men det har ännu inte kunnat bekräftas.

Han har skrivit ett manifest som finns i kopia här. Utan alla namn. Det verkar vara ett slags raskrig som han startade eftersom han själv var svart. Han anmälde en vit polisman för att ha sparkat en misstänkt, men detta fall lades ned och han själv anklagades för att ljuga. Han skriver att ingen man är någon utan sitt namn och att han inte kommer att leva för att uppleva att hans namn rentvås.

Eftersom han begav sig ut på en hämndturné så kommer hans namn aldrig att rentvås. Han är uppenbarligen skyldig till att fyra människor är döda och tre sårade. Han skulle fortsätta döda tills sanningen kom fram skrev han i sitt manifest. Hatet tog över honom istället för att han gick vidare i livet.
16:33
Christopher Dorners körkort har hittats bredvid den förkolnade kropp, som har förts bort från huset. Det är troligt att liket var den efterspanade även om det kommer att ta tid att fastställa identiteten för kroppen.
15.2.2013
Det är konstaterat att det var Christopher Dorner som dog i huset. Och att han antagligen sköt sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar