tisdag 2 oktober 2012

Rysk TV om Julian Assange

UPPDATERAT
Jag har fått en förfrågan från rysk TV, som vill intervjua mig i slutet av veckan då de kommer att kommer att vara i Sverige. Det gäller Julian Assange. De håller på att göra en film om honom.

Det är den andra officiella ryska kanalen som gör detta program. Annars har Julian Assange haft en programserie i Russia Today och de vill återuppta samarbetet med honom när hans "juridiska problem" är över.

Jag har sagt att jag ställer upp på detta. Vi får se om det blir verklighet. Deras filmteam ska till Stockholm berättar deras producent för mig.

USA har förklarat Julian Assange som statsfiende och ryska medier håller på denne man, som ställer sig emot stormakten tillsammans med Wikileaks. Rysk TV vill prata med mig om vår lagstiftning gällande våldtäkt och Julian Assange. Jag har bett att få frågorna i förväg.

Det är ingen hemlighet att jag tycker att svensk polis och rättsväsende har burit sig märkligt åt. Channel 4 News har tidigare intervjuat mig om detta. För dem har jag berättat att vi har ett illa hanterat lagligt system, där sådana som feministåklagaren Marianne Ny har fått för mycket makt.

Samtidigt tycker jag att Julian Assange är en manschauvinist och naturligtvis har utnyttjat Anna Ardin och Sofia Wilén. Men de var naiva och dumma som inbillade sig att de skulle kunna gå till sängs med denne man och sedan "rådfråga" polisen om vad de skulle göra när de var rädda för hivsmitta.

Men att det skulle finnas en komplott, en honungsfälla för att locka honom till att bli anklagad för våldtäkt och sedan utlämnad till USA är bara en av alla dessa konspirationsteorier som världen är full av. Det har inte någon verklig bakgrund.

De båda kvinnorna skulle nog inte i sin vildaste fantasi ha kunnat tro att de skulle bli indragna i denna världsomspännande härva, där Julian Assange ständigt försöker få stater att dansa efter hans egen pipa. Det som står mot vartannat är makt och sex. Är det positivt eller negativt? I varje fall hör det ofta ihop. Det har otaliga politiska affärer bevisat.

6.10.2012
Den ryska TV:n var här i går och de ska ordna till denna intervju i ett tiominutersinslag, som ska gå i morgon söndag, tror jag. Jag kommer att få en länk att sprida över världen, för de som kan ryska.
8.10.2012
Filmen och intervjun kommer att sändas nästa söndag i rysk TV och jag kommer att få en länk då från producenten Anastasia Dedyukhina. Detta inslag kommer också att finnas på internet.
30.10.2012
Nä de lade programmet på hyllan, säger producenten. De inväntar ett bättre tillfälle. Julian Assange är inte så aktuell längre. Så här skrev Anastasia Dedyukhina senast:

 Hi Ann, I believe you didn't receive my previous email. The film is still on the shelves I am afraid and I will get in touch once it is on air. Otherwise, you should be able to track it yourself with the enquiry Ассанж at www.russia.tv

5 kommentarer:

 1. Jag håller helt med om din analys. Assange är en stor mansgris som lever högt på sin image av "it-geni". Vad jag är lite besviken på är att inte tjejerna som mer eller mindre ofrivilligt åstadkom detta rabalder inte backat en aning och gett historien sina rätta proportioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har inte kunnat det. Så fort åklagaren Marianne Ny fick klorna i denna sak så var det kört. Rättsväsendet tog över och gjorde dem till en principfråga.

   Radera
  2. Frågan innehåller fakta och konspirationer.
   Fakta: Assange (JA) har skapat Wikileaks som varit budbärare för anonyma källor som framförallt avslöjat interiörer från USAs krig mm. USA har klassat JA som "enimy of the nation", vilket är jämförbart med spioneri, som i värsta fall kan leda till livstids- eller dödsstraff.
   För två år sedan reste JA runt på föredrag och beskrev sin verksamhet. Hans gärningar betraktades så viktiga för mänskligheten att man t.o.m. diskuterat honom för Nobels fredspris.
   Den svenska socialdemokratiska kristna Broderskapsrörelsen bjöd in JA att hålla föredrag i augusti 2010. En av arrangörena , dam nr 1 AA erbjöd JA natthärbärge i sin för tillfället tomma lägenhet men återkom tidigare än avtalat och kompenserade detta genom att ha samtyckt sex med JA ett flertal gånger. I anslutning till föredraget erbjöd sig dam nr 2 SW att under biobesök ha avancerat hångel och bjöd därefter hem JA till sin bostad där de hade ett flertal samtyckta samlag.
   När damerna fått klart för sig att JA lägrat dem båda går de till polisen och sedan är cirkusen igång med polis, åklagare och målsägarbiträdet CB. Worldwide framställs Sveriges rättsystem som en katastrof!

   Manschauvinistiskt - definitionsfråga. JA har varit populär hos det motsatta könet och tackat ja till damernas erbjudanden.

   Damerna: Naiva, moraliskt lättsinniga, dåliga representanter för sitt kön och den kristna Broderskapsrörelsen, saknar med sina record fullständigt trovärdighet.

   Konspiration: Honungsfälla? svårt att veta. Däremot finns världens starkaste krafter som vill åt JA för Wikileaks. USA förbereder åtal mot JA.
   Håll isär sexhistorierna från Wikileak. Den senare frågan är naturligtvis den mest intressanta även om det är mycket angeläget att reda ut sexhistorien.


   Radera
 2. Anonym,3/10 tilläggas bör
  att kvinnorna inte ville anmäla, bara få HIVsvar via VÄNINNAN/Åklagaren Margareta Ny. M Ny la ner undersökningen! - sen ber kändisadvokaten Claes Borgström att få bli biträde och ber kompisen/åklagaren Margareta Ny väcka åtal! Pengar, makt o karriär, kändislängtan.
  Det här är värre för svenskt rättsystem än Tito Beltran skandalen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå har du inte blandat ihop korten nu? Det var chefsåklagaren Eva Finné som först hade hand om fallet och hon lade ned alltihop. Sedan fick feministåklagaren Margareta Ny tag i saken. Claes Borgström var redan försvarare från första dagen. Och man går väl inte till polisen för rådfrågning?

   Radera