onsdag 24 oktober 2012

Barnbarnsligan dömd

Det var Wladislaw Kaminski född 1965 och från Huddinge och Andrzej Mitkevich född 1967 från Brandbergen som lurade till sig nästan en miljon i kontanter av gamla människor på sin turné genom landet då de uppgav sig vara ett barnbarn som behövde låna pengar. De stal också de gamlas smycken till ett värde av omkring 400 000 kronor.

De båda får 3 år och 10 månader för detta. Hudiksvalls tingsrätt dömde mål nummer B511-12.

Mycket upprörande fall eftersom de särskilt valde ut gamla. Många fattade misstankar och ville inte låna ut pengar, men en del gjorde det. Den här sortens bedrägerier med pengar till snabba bilaffärer har förekommit i Europa de senaste åren.

De valde ut åldringar mellan 81-100 år gamla och nästan uteslutande kvinnor. Dömd är också Beata Lakatosz född 1969 till skyddstillsyn för förberedelse till grov stöld. Hon är medborgare i Polen. Tre medåtalade gick fria.

2 kommentarer:

 1. Har Sverige för generös invandringspolitik, månntro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svår fråga. De här var romer. De är ju mer utsatta än andra medborgare. Och kan inte anpassa sig eller bli intagna i det svenska samhället sägs det. Deras kultur gör att det inte går. Enligt vissa. Och enligt andra är det vårt fel.

   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/10/romer-kranks.html

   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/07/det-ar-synd-om-romer.html

   Radera