onsdag 20 april 2011

Sköt sig i foten

En sexåring lyckades med konststycket att skjuta sig själv och ett par kamrater på förskolan i Texas.

Han (för flickor har väl inte pistoler?) tappade vapnet ur sin ficka och det gick av.

Det var tjugofem föreskolebarn, som åt lunch när pistolen gick av och de andra två barnen skadades också i fötter eller ben. Kanske av splitter.

Den skyldige pojken kan straffas med att bli avstängd från skolan under ett år. Förra året inträffade 142 incidenter i Texas med skolbarn, som hade eller använde vapen i skolan.

3 kommentarer:

 1. Vad var det för ett gammalt antikt vapen han hade i fickan? Ingen verkar ifrågasätta det påstådda händelseförloppet: vapnet föll ur fickan och avlossades.
  Detta har vi ju sett hända i oräkneliga TV-serier (som inte bryr sig om realism). Men i verkligheten avfyras ingen modern pistol av att tappas i golvet.
  Kanske hade han en gammal flintlåspistol i fickan? Troligare är väl att han avlossat vapnet och därefter tappat det, men då skulle ju ett uns av ansvar för händelsen läggas på den som avlossat vapnet och kan inte fullt ut läggas på föräldar, skola och samhället i stort.

  SvaraRadera
 2. Chister: Läs där uppe, tryck på de blå bokstäverna "skyldige pojken kan straffas" så kommer du till Texas. Han satt nog ned enligt beskrivningen iaf och de andra också. Sedan om han fifflade med vapnet eller inte vet väl ingen riktigt ännu. Föräldrarna ska förhöras av myndigheterna, men det har väl inte hunnits med än. Det står dock att vapnet föll ut ur hans ficka:

  http://ibnlive.in.com/news/6yearold-brings-gun-to-texas-school-3-hurt/149681-2.html

  SvaraRadera
 3. Sorry jag är visst en smula ordblind Christer heter du ju... :)

  SvaraRadera